İZMİR (AA) - Arçelik Üst Yöneticisi Hakan Bulgurlu, "Bu topraklardan çıkan ve tüm dünyayı memleketi yapan bir şirket olarak, perakendedeki yeni trendler ışığında sektörümüzü dönüştürecek ve müşterilerimize en iyi deneyimi sunacağız." dedi.

Arçelik, deneyim odaklı yeni nesil ilk mağazasını, İzmir'in Balçova ilçesindeki bir alışveriş merkezinde açtı.

Bulgurlu, açılışta yaptığı konuşmada, teknolojiyle şekillenen, her geçen gün dijitalleşen dünyada Arçelik'in tüm iş ortaklarıyla birlikte Türkiye için değer yarattığını söyledi.

Bulgurlu, "Ev teknolojilerinin her alanında sunduğu ürün ve hizmetlerle müşterilerine eşlik eden, yaşamlarını kolaylaştıran, teknoloji ve çözüm ortağı bir Arçelik yaratmayı hedefliyoruz. Bu topraklardan çıkan ve tüm dünyayı memleketi yapan bir şirket olarak, perakendedeki yeni trendler ışığında sektörümüzü dönüştürecek ve müşterilerimize en iyi deneyimi sunacağız. Yeni nesil mağazacılık modelimizle müşteri odaklı, dijital perakende dönüşümü yolculuğumuzda çok önemli bir adım atıyoruz." dedi.

Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer de Arçelik'in, gıda dışarıda tutulduğunda Türkiye'nin en büyük perakendecisi konumunda bulunduğunu ifade etti.

Müşterilerin online platformda gördükleri ürünleri mağazada denemek istediğini belirten Dinçer, "Müşterilerimiz ürünleri denemeden ve ihtiyaçlarıyla örtüştüğüne emin olmadan satın alma kararı vermiyorlar. Perakendecilik dünyasında gelişen bu güçlü akım paralelinde mağazalarımızda yeni neslin ihtiyacı olan deneyimi sunuyoruz. Bu amaçla mağazada çok fazla ürün göstermek yerine ürünlerin kullanım yerlerine göre yaşam alanları oluşturduk." diye konuştu.

Açılışa Vali Erol Ayyıldız ile Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da katıldı.

Bin 50 metrekarelik alana kurulu mağazada müşterilerin ürünleri deneyimleyebileceği elektronik, inovasyon, küçük ev aletleri, canlı mutfak ve akıllı ev bölümleri yer alıyor.

Ürünlerle ilgili bilgilere hızla ulaşmayı sağlayan dijital ekranlarla donatılan mağazada, Arçelik ürünlerinin yanında, cep telefonu, tablet, dijital oyuncaklar gibi ürünler de sergileniyor.