Cirav, yaptığı yazılı açıklamada, 1991 yılında faaliyete geçen ve 75 aktif sanayi işletmesinde yaklaşık 4 bin kişinin çalıştığı Arsin OSB'de üretim maliyetlerinin yüksek olmasının baş etkenlerinden birinin de bölgede doğalgaz bulunması olduğu belirtti.
Arsin OSB'de fındık fabrikaları başta olmak üzere, ihracata yönelik üretim yapan tesisler bulunduğunu, konuyla ilgili hazırlanan raporu Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a sunduklarını ifade eden Cirav, raporda yer alan görüşleri şöyle sıraladı:
''Verim ve kaliteyi arttırırken, üretim maliyetlerini düşürerek günümüzdeki rekabet ortamında ayakta kalabilmek adına işletmeler için özellikle LNG kullanımı çok önemli yer tutmaktadır. Bölgede borsamıza üye fındık fabrikaları ile birlikte değişik alanlarda üretim yapan işletmelerde yılda yaklaşık 6 milyon metre küp civarındaki LNG, 10 firma tarafından tüketilmektedir. Bölgede doğalgaz bulunmadığı için LNG temini tankerlerle yapılmaktadır. Bu da doğalgaza göre maliyetleri yüzde 80 oranında arttırmaktadır. Bölgeye doğal gaz getirildiği zaman, mevcutlara ilave olarak bir o kadar daha işletme de bu doğalgazı kullanmaya başlayacaktır. Trabzon'daki doğalgaz dağıtıcı firma ile yaptığımız görüşmelerde, Karayolları'nın güzergah boyunca hat döşemesine izin vermediği için bölgeye doğalgaz getiremediklerini ifade etmektedirler. Sorunun karayolları güzergahı üzerinden veya başka bir alternatifle ivedilikle çözümlenmesini istiyoruz. Bölgedeki işletmelerin üretimini, dolayısıyla istihdamı da arttıracağı için sorunun acil olarak çözümlenmesini ve doğalgazın getirilmesini bekliyoruz.''