İstanbul Bakkallar Odası Başkanı ve Arsin Dernekler Federasyonu Başkanı İsmail Keskin Trabzon’a kurulacak olan lojistik üst ile ilgili yapılan çalışmaları yakından takip ettiğini ve bu lojistik üssün kurulumunda Arsin Sifla ovasının da mutlaka değerlendirmeye alınması gerektiğini vurgulayarak şunları ifade etti.


“Keskin, geçtiğimiz günlerde Trabzon valisi Recep Kızılcık, Trabzon’un önünü açacak lojistik merkezi uygulamaları konusunda Almanya’daki örnek çalışmaları yerinde incelemek üzere beraberinde Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ticaret Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım ve uzmanlarla birlikte Almanya’ya gitti. Bremen ve Hamburg’ta bulunan lojistik merkezlerinde incelemelerde bulundular. Yapılan inceleme sonrası Bremen lojistik merkezin ilimizde kurulacak lojistik merkez ile benzerliğine değinerek bir an önce harekete geçilmesini ve herkesin bu konuda elini taşın altına koymasını istedi. Buna istinaden bu merkezin kurulması için en uygun yerin Arsin Sifla Ovası olduğunu belirtmiştik. Neden Arsin Sifla Ovası sorusuna gelince, lojistik merkezlerde aranan en önemli şart ulaşım konusu karşımıza çıkmaktadır. Sifla Ovası bu konuda biçilmiş kaftan olarak karşımızda durmakta. Karayolu üzeri, liman olmaya çok elverişli ve ilimize yakın zamanda gelecek olan demiryolu güzergahına da çok yakın olması Arsin’i bu konuda öne çıkarmakta. Lojistik merkezlerin arazi yapısına baktığımızda geniş alana sahip olması gerekiyor. Sifla Ovasında istenilenlerin fazlası mevcut olduğunu belirtti.”.

Sivil Toplum Kuruluşları Hazır

Arsin’de yerel yönetim ve idare hiçbir çalışma yapmadığından yakınan İsmail Keskin şöyle devam etti. “Bir çok ilçe yöneticileri lojistik merkezin kendi ilçelerinde kurulması için çalışmalar yapıyor. Fakat Arsin yerel yönetimi bu güne kadar herhangi bir girişimde bulunmadılar. Gönül isterdi ki yerel yöneticilerimiz böyle bir çalışma içerisine girsin ve biz Sivil Toplum Örgütleri kendilerini destekleyerek yanlarında yürüyelim. Böyle bir merkezin ilçemize yapılması ilçemizin önünü açacak ve ilçenin büyümesinde inanılmaz derecede katkı sağlayacak bir yatırım için hiçbir çalışma yapılmaması bizleri derinden sarsmaktadır.

Keskin sözlerine ; Sayın Valimiz Recep Kızılcık’ın söylediği gibi ‘Bu konuda sorumluluğu olan herkese, her kesime sesleniyorum. Zaman çok değerli. Herkes bu çalışmalara katılarak destek vermeli. Taşın altına elini koymalı. Çünkü bu tarihi bir sorumluluktur diyerek bu merkezin en rahat kurulacağı yerin Sifla Ovası olduğunu ve bu konuda bizim elimizden ne geliyorsa yapmaya hazır olduğumuzu herkesin bilmesini isteriz.’

ARFED Başkanı İsmail Keskin , fakat bu merkezin Arsin’e kazandırılması için sadece bizim uğraşımız yeterli değil. Bu konuyu yerel yöneticilerimizde sahiplenip hep birlikte çalışma yapmamız gerekir. İlçemiz hepimizin ve biz bu yatırımın ilçemize kazandırılması için çalışırken ilçe idaresi bu çalışmaya neden sahip çıkmıyor” dedi.