ARTVİN (AA) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Faruk Fıratoğlu, Ardahan-Kars-Artvin Kalkınma Projesi kapsamında kentte yapılacak hayvan pazarının önemli bir ihtiyaç olduğunu belirterek, "Ardahan’da yapılmış çok da başarılı olmuş bir proje. Üreticilerimizin hayvanlarını değerinde satmasına önemli ölçüde katkı sağlayacaktır." dedi.

Fıratoğlu, Ardanuç ilçesinde yapılacak hayvan pazarının temel atma törenindeki konuşmasında, bakanlık olarak kırsal alanda önemli yatırımlar yaptıklarını söyledi.

Bugüne kadar Avrupa Birliği fonlarıyla birlikte kırsal kalkınma yatırımlarına 5 milyar lira sağlandığına işaret eden Fıratoğlu, şöyle devam etti:

"Alınan desteğin 3 misli yatırım yapıldığı düşünüldüğünde kırsal alanda 15 milyar liralık yatırım yapılmış oluyor. Bunun da diğer sektörlere yansıması düşünüldüğünde bakanlığımızın kırsal alanda ne kadar büyük işler yaptığını, ticaret hacmi yarattığını kamuoyunun takdirine sunuyorum. Bu bölgede hayvan pazarı önemli bir ihtiyaç. Ardahan’da yapılmış çok da başarılı olmuş bir proje. Üreticilerimizin hayvanlarını değerinde satmasına önemli ölçüde katkı sağlayacaktır."

Fıratoğlu, pazarın Eylül ayına kadar tamamlanacağını da sözlerine ekledi.

Artvin Valisi Ömer Doğanay da projenin toplam maliyetinin 2 milyon lira olduğunu belirterek, 18 bin metrekarelik alanda inşa edilecek pazarın kapasitesinin 470 büyükbaş ve 100 küçükbaş olacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından hayvan pazarının temeli atıldı.