SAMSUN (AA) - Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Artı 2 İstihdam Seferliği" Projesine destek verdi.

ASKON Samsun Şubesi, Milli İstihdam Seferberliği kapsamında Yönetim Kurulu ile birlikte Atakum ilçesinde bir restoranda istişare toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan ASKON Samsun Şube Başkanı Ahmet Alp Doğru, Türkiye'nin kazanmasının iş adamlarının da kazanması anlamına geldiğini söyledi.

Türkiye'nin milli servetinin büyümesinin her bir vatandaşın da o derece büyümesi anlamına geldiğine işaret eden Doğru, şunları dile getirdi:

"İş adamları olarak ülkemizin ekonomisine sahip çıkarak üretmeli ve istihdama önemli katkılarda bulunmalıyız. Döviz kurlarındaki dalgalanmanın önüne geçilmesi için özellikle yerli üretime her zaman önem verilmesi gerekmektedir. Değişen ve gelişen dünyada Türkiye'nin de artık önemli adımlar atması gerekmektedir. Özellikle iş adamları değişime ayak uydurarak yeni pazarlara yelken açmalılar. Yerli ürünlerimizi hem ülkemizde hem de dünya pazarında yaygın hale getirmemiz ülkemizi dışa bağımlılıktan büyük oranda kurtaracaktır." dedi.

Hükümetin ekonomik reformlarla iş dünyasına desteğinin devam etmesi gerektiğini söyleyen Doğru, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her platformda dile getirdiği 'istihdama katkı sağlayın' sözüne, iş dünyasından destek artarak devam etmekte. Hükümetin de iş dünyasına özellikle ekonomik reformlarla desteğinin devam etmesini bekliyoruz.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iş insanlarına belirlediği 2,5 milyon yeni istihdam hedefi olduğunu hatırlatan Doğru, "Evet, bugüne kadar Cumhuriyet rekoru kırarak 9 milyon yeni istihdam ortaya çıkarıldı. El ele verilip, samimi bir şekilde gayret gösterince neleri başarabildiğimiz ortada. Türkiye istikrarlı ve güvenli ekonomisiyle bunu başarabilecek güçtedir. İş dünyası olarak birçok teşvik imkanından yararlandık. Bu bağlamda biz işverenlere istihdamı arttırmak adına büyük yük düşmektedir." ifadesini kullandı.