Bu yıl ‘Onur Ülkesi’ Türkiye olan fuarda ilk kez Türkiye Çadırı kuruldu. Çadırın açılışını ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş yaptı.

Yaklaşık bin metrekare büyüklüğündeki çadırda Türk firmaları kırmızı-beyaz tasarımlarıyla yer alırken, fuar alanında da Türk firmaları standları ile yer alıyor. Türk firmaları MIPIM’e yoğun bir katılım göstererek adeta Fransa’ya çıkarma yaptı. Fuarda 28 Türk firması, 500 katılımcı ile yer alıyor.

DEVLET DESTEKLİYOR

Alkaş Fuarcılık’ın Türkiye temsilciliğini yaptığı, dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM’de, Türk gayrimenkul sektörü güçlü bir katılım ile yer alıyor. Fuara yalnızca özel sektörün değil devletin de destek göstermesi, gayrimenkule gösterilen önemin bir belirtisi oluyor. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın konuşmacı olarak yer alacağı, Ekonomi Bakanlığı’nın teşvik verdiği fuarda, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar da katılımcı ve konuşmacı olarak yer alacak.

TÜRKİYE ÇADIRI KURULDU

Fuarda bu yıl ilk kez Türkiye Çadırı da kuruldu. Yaklaşık bin metrekare büyüklüğündeki çadırda Türk firmaları Türk bayrağının renkleri olan kırmızı-beyaz tasarımlarıyla yer alıyor. Türkiye Çadırı’nı ziyaret etmek isteyenler fuar alanında yer alan Seaview bölümünü ziyaret edebilecek. Türkiye çadırında Türk firmaları standları ile tanıtımlarını yaparken, çadırdaki konferans alanında da gün boyunca oturumlar düzenleniyor. Çadırda Türkiye’ye özel lezzetler de ikram edilior. Türk kahvesi ve Türk lokumu bunların başında geliyor.

AÇILIŞI BAŞKAN YAPTI

Türkiye Çadırının açılışını Kadir Topbaş yaptı. Topbaş, İstanbul'daki yeni projelerden ve İstanbul'un yatırım potansiyelinden söz etti.