İSTANBUL (AA) - Uluslararası Ayakkabı Yan Sanayi Fuarı (AYSAF), yerli ve yabancı 450'nin üzerinde firmanın katılımıyla 15-18 Kasım'da düzenlenecek.

CNR Expo'dan yapılan açıklamaya göre, alanında Avrupa'nın ikinci büyüğü olduğu belirtilen fuar, ayakkabı yan sanayi sektörünün tüm oyuncularını 58. kez bir araya getirecek.

Bu yıl 60 bin metrekarelik alanda, yerli ve yabancı 450'den fazla firmanın katılımyıla CNR Expo'da düzenlenecek fuarda yeni ürün ve teknolojiler sergilenecek.

Türkiye'nin dört bir yanından toptan ve perakende ayakkabı üretimi yapan binin üzerinde firmanın tedariklerini sağlayacağı fuarda; Ziylan, Modaş, Elit Makine, A-C Makine, Fatih Ökçe, Besa Suni Deri, Politeks Suni Deri, Flokser Tekstili, 3Gen Taban, Mader, Uyguner Deri ve Cihan Deri gibi önemli markalar yer alacak.

Açıklamada fuara ilişkin değerlendirmeleri yer alan Ayakkabı Yan Sanayicileri Derneği (AYSAD) Başkanı Ömer Kadir Arpacı, fuarda tüm zamanların rekorunun kırıldığını belirterek, ihracat yapmaya ve güç birliği halinde ülke ekonomisine hizmet etmeye dair kararlılıklarını fuarda net bir şekilde tekrar göstereceklerini bildirdi.


- Gelecek yılın moda ve trendleri belirlenecek


Ayakkabı yan sanayisinde gelecek yılın sonbahar-kış moda ve trendlerinin belirleneceği fuarda, moda ve trendlerin tamamının yerli tasarımlardan belirlenecek olması dikkat çekecek. AYSAF'ta dünyanın en iyi ayakkabı ve çanta tasarımı okullarından İtalyan ARS SUTORIA desteğiyle AYSAD Trend Alanı kurulacak.

Disrupted , On the move ve Grotesque konseptinden oluşacak alanda 2018-19 sonbahar-kış moda ve trendlerinin görselleri ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Sektörün Türkiye'deki potansiyelinin dış pazarlara tanıtıldığı fuarda, taban, ökçe, aksesuar, tekstil, kimyevi maddeler, deri-suni deri ürünleri gibi sektöre dair tüm teknoloji ve ürünler segilenecek.

Toplamda 60 bin metrekarelik alanda düzenlenecek etkinliğe 12 bin profesyonel ziyaretçi bekleniyor.