ANKARA (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, tarım politika ve uygulamalarının masaya yatırıldığı bölgesel ortak akıl toplantılarının ikincisini Bursa'da gerçekleştirecek.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, tarım politika ve uygulamalarının, bakanlık çalışanları ve tarım sektörü paydaşları arasında değerlendirilmesi amacıyla 7 ayrı bölgede düzenlenecek bölgesel ortak akıl toplantılarının ikincisi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik başkanlığında 29-31 Ocak'ta Bursa’da yapılacak. Bölgesel ortak akıl toplantılarının Marmara Bölgesi ayağını teşkil eden toplantıya, bölgedeki 13 ilden katılım olacak.

Bölgesel ortak akıl toplantıları Akdeniz Bölgesi için 12-13 Şubat tarihlerinde Adana'da, Karadeniz Bölgesi için 26-27 Şubat tarihlerinde Trabzon'da, İç Anadolu Bölgesi için 11-12 Mart tarihlerinde Konya'da, Ege Bölgesi için 1-2 Nisan tarihlerinde İzmir'de ve Doğu Anadolu Bölgesi için 15-16 Nisan tarihlerinde Erzurum'da yapılacak.

Söz konusu toplantılarla ilgili Bakan Çelik, "Yedi bölgede yapacağımız bu istişarelerle, çiftçilerle, üreticilerle, üretici birlikleriyle, hülasa sektörün tüm paydaşlarıyla buluşuyoruz. Böylece oradaki sorunları Bakanlık bürokratları bire bir muhatap olarak dinleme imkanı elde ediyorlar" değerlendirmesinde bulundu.

Bölgesel ortak akıl toplantılarının ilki Şanlıurfa’da gerçekleştirilmişti.