Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Toyota Dünya Başkanı Fuijo Cho'dan Türkiye'deki fabrikasında ''Sakaria'' ismiyle yeni bir model otomobil üretmesini talep etti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'un önerisini ilginç bulan Toyota Dünya Başkanı Fuijo Cho, yardımcısına dönerek, ''Bu önerileri not alalım, takibini de siz yapın. Çok ilginç buldum'' dedi.

Bakan Ergün, Japonya gezisinin üçüncü gününde Toyota Dünya Başkanı Fuijo Cho ile Toyota'nın Nagoya kentindeki fabrikası Toyotocity'de biraraya geldi.

'BİZDEN ÖNERİ BEKLEDİ'

Görüşme sonrası açıklama yapan Bakan Nihat Ergün, Toyota Dünya Başkanı Cho'nun, Türkiye'yi ve Toyota'nın Türkiye'deki fabrikasını çok önemsediğini söyledi. Cho'nun Türkiye'ye karşı büyük bir sempatisi olduğunu belirten Ergün, "Toyota Başkanı Cho, Sakarya'daki fabrikanın 180 bin araç üretim kapasitesine sahip olmasına rağmen, en fazla 80-90 bin üretim yapmasını yeterli bulmuyor. Türkiye'deki fabrikayı tam kapasiteye çıkarmak istiyor. Bu konuda bizim önerilerimize de başvurdu" dedi.

'JAPONCA SÖYLEMEYE DE ÇOK UYGUN'

Bakan Ergün, Toyota Dünya Başkanı Cho'ya önerilerini şöyle sıraladı: "Madem kapasitenizi artırmak istiyorsunuz, Toyota'nın başka modellerini de Türkiye'de üretebilirsiniz. Üretim bandınıza hafif ticari araçları, hibrit araçları ekleyebilirsiniz. Size başka bir önerim daha olacak. Toyota Sakarya adı altında yeni bir model üretebilirsiniz. Japonca söylenmeye de çok uygun, Toyota Sakaria diye yazarsınız ve bunu Türkiye'den tüm dünyaya ihraç edebilirsiniz.''