Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa’da katıldığı ‘Tohum Dağıtıcıları Alt Birliği Sertifikalı Tohumluk İstişare Toplantısı’nda, “Allah’ın izniyle bir haftaya kadar garibanın nasıl ucuza da et yediğini hep beraber göreceğiz” dedi.

Bakan Fakıbaba, sabah saatlerinde geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa’da tarladaki pamuk yığınlarının içinde uyuyarak havasızlıktan hayatını kaybeden 14 yaşındaki Harun Tekdağ, kardeşi 12 yaşındaki Ali ve kuzeni 14 yaşındaki Hüseyin Tekdağ’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Ardından şehir merkezinde özel bir mekanda çiftçilerle ‘Tohum Dağıtıcıları Alt Birliği Sertifikalı Tohumluk İstişare Toplantısı’nda bir araya gelen Bakan Fakıbaba, önemli açıklamalarda bulundu. Hem üreticinin hem de tüketicinin yanında olacağız, Allah’ın izniyle bir haftaya kadar garibanın nasıl ucuza da et yediğini hep beraber göreceğiz diyen Bakan Fakıbaba, "Her zaman doğrunun yanında olacağız. Hakk’ın yanındayız. Adaletten yanayız ve Cumhurbaşkanımızın talimatı da buydu her zaman haktan yana adaletten yana olacaksın demişti. Halkımız gerçekten ucuz et yiyecekler. Bundan birileri rahatsız oluyor. Bırakın rahatsız olsunlar. Emekçi kardeşim, besici kardeşim, üreten kardeşim ve namuslu dürüst kasabımın, esnafımın ile sanayicimin yanında olacağız. Allah’ın izniyle biz bu bakanlığın hakkını vereceğiz" şeklinde konuştu.

Tohumluk İstişare Toplantısına, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba’nın yanı sıra Vali Abdullah Erin, Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Emniyet Müdürü Veysel Tipioglu ile çok sayıda çiftçi katıldı.

(Bekir Basmacı/İHA)