Norm Teknik 1997 yılında kurulan ve günümüzde yangın korunum sistemleri sektöründe lider olan firmalardan biridir. Bünyesinde iki yüzden fazla kişi istihdam eden firma uluslararası standartlara uygun üretim yapar.

Yangın Söndürme Sistemleri Nelerdir 

Günümüzde yangın söndürme sistemlerinin evlerde, ofislerde, hastanelerde, okullarda ve yangın çıkabilme potansiyeli olan her alanda bulunması gereklidir. Her sistemin kendi kuralları ve kullanma talimatı bulunur. Norm Teknik en kaliteli ürün yelpazesiyle yangın sistemleri konusunda uzman ekipler ile üretim yapar.

Yangın söndürme sistemlerini şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Sulu yangın söndürme
  • Köpüklü yangın söndürme
  • Gazlı yangın söndürme
  • Davlumbaz yangın söndürme

Yangın Söndürme Sistemleri Fiyatları 

Yangın söndürme sistemlerine dair en uygun fiyatları Norm Teknik web sitesinde bulabilirsiniz. Fiyatlar kullanım alanına ve tercih ettiğiniz sisteme göre değişiklik gösterebilir. 

Sistemi seçtikten sonra en kısa sürede uzman ekipler kurulum için gelirler. İki temel sistem sulu ve gazlı söndürme sistemleridir. Bunlar başlangıç yangınlarını önlemek için kullanılırlar.

Eğer yangın çıkması durumunda suyla söndürülemeyecek bir madde var ise gazlı sistemler kullanılır. Norm Teknik her sistemde profesyonel ekipmanlara sahiptir.

Yangın Söndürme Sistemleri Firmaları

Norm Teknik kuruluş yılı olan doksanlı yıllarda üç büyük yangın sistemleri üreticisi vardı. Bu sayı günümüzde teknolojinin de gelişmesiyle oldukça artmakla birlikte her firma aynı hizmeti sağlayamaz.

Yangın söndürme sistemleri uzmanlık gerektiren ve hata kabul etmeyen bir iş kolu olduğu için kurulum aşaması oldukça titiz yapılmalıdır. Norm Teknik sahip olduğu uzman ekip sayesinde dönüşleri olumlu olan sistemlerde ülkemizde öncülerdendir. 

Oturduğunuz evde ya da iş yerinizde yangın koruma sistemi gerekli bir ekipmandır ve evinize alacağınız küçük boyutlu bir yangın tüpü bile ummadığınız bir anda hayatınızı kurtarabilir.

Yangın Söndürme Sistemleri Yönetmeliği 

Yangın söndürme sistemleri bakanlık tarafından da yönetmelik yayınlanarak koruma altına alınmışlardır. Can ve mal güvenliğini sağlama konusunda etkin olan ekipmanların hangi alanlarda ne kadar bulundurulmasının zorunlu olduğu yönetmelik tarafından belirlenir.

Norm Teknik yangın söndürme ekipmanları uluslararası standartlara ve tüketici haklarına uygun olarak üretilmiştir. 

Yangın yönetmeliği örneğin 100 kişiden fazla kişiye yemek sağlayan alanlarda davlumbaz yangın koruma sistemini zorunlu kılar. 

Aynı şekilde içerisinde çok sayıda insan yaşayan binalarda yangın sistemi kurulması zorunludur. Kurallara uymayan işletmeler ve kişiler cezaya tabi tutulur. Para cezası ya da ihmale göre hapis cezası verilebilir. 

Yangın Söndürme Sistemleri Periyodik Kontrol ve Bakımı 

Yangın söndürme sistemleri kurulduktan sonra periyodik olarak kontrol edilmeleri ve bakım yaptırılmaları gerekir. Norm Teknik uzman ekip arkadaşları belirli aralıklarla kurdukları alana kontrole gelirler. 

Eğer yangın tüpü sistemi kurulduysa tüplerin senede bir kez tekrar doluma ve bakıma götürülmeleri gerekir. Eğer tüp üzerinde hasar ya da içe göçme gibi durumlar var ise hemen değiştirilmelidir 

Norm Teknik yalnızca satış aşamasında değil satış sonrası destek vermek için de müşteri için hazır bulunur. 

Yangın Söndürme Sistemleri Çeşitleri 

Kullanım alanına ve alanın içerisinde hangi tür yanıcı madde olduğuna göre kurulacak olan yangın söndürme sistemleri çeşitleri değişiklik gösterir. Örneğin gemilerde ya da uçaklarda depo alanlarını korumak için köpüklü yangın söndürme sistemleri kullanılır. 

Önemli olan doğru sistemi seçerek doğru kullanmak ve bakımını asla aksatmamaktır. Yoksa istenmeyen sonuçlar ortaya çıkabilir.

Yangın söndürme sistemleri ile ilgili detaylı bilgi almak için https://www.normteknik.com.tr/ linkini ziyaret edebilirsiniz.