Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2016 Yılı Ocak-Temmuz dönemi bütçe rakamlarını değerlendirdi.
Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2016 Yılı Ocak-Temmuz dönemi bütçeyi değerlendirdi. Bütçedeki güçlü performansın 2016 Temmuz ayında da sürdüğünü belirten Ağbal, “Temmuz ayında bütçe hem aylık hem de kümülatif olarak fazla verdi. Geçen yıl Temmuz ayında 5,4 milyar TL açık veren bütçe bu yıl 129 milyon TL fazla vererek, 5,5 milyar TL’lik iyileşme gösterdi. Benzer şekilde Ocak-Temmuz döneminde de bütçe dengesi geçen yılın aynı dönemine göre 5,9 milyar TL iyileşerek 1,3 milyar TL fazla verdi” dedi.
Bakan Ağbal, faiz dışı fazlada da güçlü bir performans gerçekleştiğini belirterek, “Bu yıl Temmuz ayında faiz dışı fazla 4,3 milyar TL ile geçen yılın aynı dönemine göre 4,7 milyar TL iyileşme gösterdi. Yılın ilk yedi ayında faiz dışı fazla geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,6 artarak 31,9 milyar TL oldu” değerlendirmesinde bulundu.
Ekonominin en güçlü yanlarından birini oluşturan mali disipline kararlılıkla devam ettiklerinin altını çizen Ağbal, değerlendirmesini şöyle tamamladı: “Küresel ekonomideki kırılganlık ve belirsizliklerin devam ettiği bir ortamda, Türkiye ekonomisi güçlü yönlerini devam ettirme ve daha da pekiştirme görünümünü koruyor. Bütçe disiplini yanında, ekonomimize daha da güç katacak yapısal reformlara da hız kesmeden devam edeceğiz”.
(İHA)