Sene sonuna kadar 20 bin sözleşmeli personel alacaklarını da dile getiren Bakan Akdağ'ın açıklamalarının satır başları şöyle:
BUNU YAPMAK GEREKİYORDU

Fırat Kalkanı operasyonu ile Türkiye, bölgenin  kudretli bir devleti olarak elbette kendi halkı için ve Suriye halkı için  gerekenleri yapacaktır. Bunu yapmak gerekiyordu, yaptık ve çok da başarılı  biçimde gerçekleşti.
20 BİN PERSONEL ALINACAK

Eylül ayına  yetiştiremeyebiliriz ama bu sene sonuna kadar 20 bine yakın sözleşmeli sağlık personelini inşallah göreve başlatacağız.
AİLE HEKİMLERİNE NÖBET UYGULAMASI 

Aile  hekimlerinin hafta sonları ayda 8 saat zorunlu nöbet tutmasıyla ilgili mevzuatımız vardı. Bununla ilgili mevzuatı değiştirdik, kanuna yazdık. Şu anda en son yaptığımız torba kanunla birlikte Cumhurbaşkanımızda. Cumhurbaşkanımız da onaylarsa, aile hekimleri zorunlu olarak ayda 8 saat nöbet tutmak durumunda kalmayacak.

ASKERİ HASTANELERİN DEVRİ 

Askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığı'na devredilmesi  ilgili hukuk tamamlandı. O hukuk bize bir ay içerisinde  devrin tamamlanmasını söylüyor. Önümüzdeki hafta cuma günü inşallah devri  tamamlamış olacağız. Hastaneleri, personelleri ile beraber devralmış  olacağız.