Çağlayan,  Merkez Bankası'nı hedef alan açıklamasında  ''İhtiyatlı olalım derken, fren balataları sıyrılmaya başladı. Bu uçak durmak için inmedi. Yakıt ikmali yapıp yola devam etmeliyiz'' dedi.
Türkiye ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde yüzde 2.9'la beklentilerin altında büyüme kaydetti.  Büyüme rakamlarının açıklanmasının ardından  Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'dan çarpıcı bir açıklama geldi.
Ekonomi Bakanı Çağlayan, ''İhtiyatlı olalım derken, fren balataları sıyrılmaya başladı. Merkez Bankası ayağını frenden çekmekte gecikmemeli. Bu yıl yüzde 4'ün üzerinde büyüme, giderek zorlaşıyor. İniş gerçekleşti, ama bu uçak durmak için inmedi. Büyümede iç talebin desteği gecikiyor. Bizim yüzde 4'ün altında büyüme gibi bir lüksümüz yok. Balatalar diski sıyırmadan ayağı frenden çekmek gerekiyor. 2023 hedeflerine ulaşmak için en az yüzde 5.5 ortalama ile büyümeye devam etmeliyiz'' dedi. '' dedi.
Çağlayan, Türkiye ekonomisinin 11 çeyrektir büyüdüğünü belirterek, bu yılın ikinci çeyreğinde yakalanan yüzde 2.9'luk büyümenin 5.6 puanının net ihracattan geldiğini kaydetti.
Bakan Çağlayan, sanayi üretimindeki yüzde 3.4 artışın da büyük oranda ihracat artışından kaynaklandığını belirterek, Türkiye'nin sanayi üretiminde daha yüksek büyüme oranlarına ihtiyacı olduğunu, iç talebin mutlaka sanayi üretimine daha fazla destek vermesi gerektiğini ifade etti.