Coindesk’te yer alan haberde Bank of England yöneticisinin Bitcoin ve blok zinciri teknolojisi hakkındaki görüşlerine yer verildi. 

Birleşik Krallık'ta kıdemli ekonomist olan Peter Zimmerman 2007'den bu yana merkez bankası, Cuma günü yayınlanan bir spekülasyonda spekülasyonun kripto para birimlerinin bir ödeme aracı olarak işlev görmesinin etkinliğini zayıflattığını savundu.

Blok zincirlerin sınırlı bir işleme kapasitesi, yüksek kullanım süreleri olduğu için, işlemleri daha yavaş ve daha pahalı hale getirmektedir. Bir kripto para biriminin değerinin bir ödeme aracı olarak kullanımından kaynaklandığını varsayarsak, zincirdeki tıkanıklık işlemleri daha yavaş ve daha pahalı hale getirir, böylece sahipleri için daha az kullanışlı ve dolayısıyla daha az değerli hale getirir.

“Sınırlı yerleşim alanı para birimi kullanıcıları arasında rekabet yaratıyor, bu nedenle spekülatif faaliyetler parasal kullanımın önüne geçebiliyor,” diye yazıyor çalışma gazetesi ve ekliyor: "Spekülasyon, kripto para biriminin parasallığını azaltarak ve fiyatını etkileyen blok zincirini tıkıyor.".

Kriptokoin’deki haber bu noktaya değiniyor: “Eğer spekülatif faaliyet nakit paraya dayalı türevler veya yıldırım ağı gibi katman-2 ölçekleme protokolleri kullanılarak dağıtılmış defterlerden çıkarılabilirse, bunun diğer varlık sınıflarına daha benzer hale getirebilecek kripto para birimlerinin doğası için "derin sonuçları" olabilir.”

Zimmerman, ana değer sürücüsünün veya kripto para birimlerinin bir ödeme aracı olarak kullanıldığını varsayar, ancak modelin, aynı blok zincirinde birden fazla versiyonun çalıştığı ilk madeni para teklif (ICO) tokenlerine aynı derecede uygulanamayacağını önermektedir.

CoinDesk'e konuşan Zimmerman, modelin spekülatif aktivitenin "jetonu amaçlanan amaçla kullanmayı zorlaştırdığı" tüm durumlar için geçerli olduğunu söyledi. Bu, güvenlik belirteçleri için eşler arası ticareti ve eter gibi platform belirteçlerini içerebilir, burada "[merkezi olmayan uygulamalardan] blockchain alanı talebi ile spekülasyondan blockchain alanı talebi arasındaki çelişki" fayda sağlayabilir.

Örnek olarak, Bitcoin’in yanı sıra Ethereum’da ticaret oyunu CryptoKitties için ani popülerliğin artması "blockchain'i doldurdu ve insanların dapps kullanmasını ve akıllı sözleşmeleri kullanmasını zorlaştırdı" diye ekledi.

Yetki Belgesi, çalışanların çalışma kağıtları aracılığıyla kendi görüş ve bulgularını ifade etmelerine olanak tanır. Ancak bunlar bankanın kendisinin görüşlerini temsil etmemektedir. Merkez Bankası Ocak ayında merkez bankası dijital para birimleri (CBDC) ile ilgili araştırma ve fikirleri paylaşmak üzere beş merkez bankasıyla birlikte bir çalışma grubu oluşturdu.