Çatalca Sosyal Konutları anahtar teslimi ve İGDAŞ yatırımları temel atma törenine katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Dünya Ticaret Merkezi’nde bulunan iş yerlerinin kiralarında ekonomiye destek vermek için yüzde 15 indirim yaptıklarını söyledi. Topbaş, Çatalca’ya metro yapacaklarının müjdesini de verdi.
Çatalca Sosyal Konutları anahtar teslimi ve İGDAŞ yatırımları temel atma töreni vatandaşların yoğun katılımıyla Çatalca ilçe meydanında yapıldı. 2009 yılında meydana gelen sel felaketi sonrasında evleri hasar gören Roman vatandaşlar için yapılan 69 konut sahiplerine teslim edildi. Törene İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yanı sıra İstanbul milletvekilleri Tülay Kaynarca ve Mürteza Zengin, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, İGDAŞ Genel Müdürü Mehmet Çevik ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda yapılan anahtar teslim töreni sırasında Başkan Topbaş yeni evlerine kavuşacak olan ailelere çamaşır makinesi, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu buzdolabı, İGDAŞ Genel Müdür Mehmet Çevik ise evlerin kombilerini taktırma sözü ve abonelik işlemleri yaptırma sözü verdi.

Başkan Topbaş’tan Çatalca’ya metro müjdesi
Törende konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, “İnşallah yakın gelecekte programladığımız Halkalı metrosu, Bahçeşehir’den Çatalca’ya uzanacak. Hayal dahi edilemeyen, düşünülemeyen metrodan bahsediyorum. 766 kilometre yapacağız dedik, şimdi bin kilometreyi programlıyoruz. Doğalgaz, su gelmiş, metro hayal dahi edilemezdi. İnşallah bunlar gelişecek ve metro imkanları kavuşmuş bir Çatalca olacak. Yani gelecek kuşaklar da çocuklarınız şehirle kucaklaşacak. Şehrin bütün imkanlarından faydalanabilecek. Bunu kol kola girdiğimiz zaman milletçe başarıyoruz” dedi.
Başkan Topbaş, Çatalca’ya doğalgaz yatırımların devam edeceğini söyledi “Çatalca için doğalgaz önemli bir problemdi” diyerek konuşmasına devam eden Topbaş, “Doğalgaz konusu burada ciddi bir problemdi. Burada bir başka firma yeterince yatırım yapılmıyor dedi. Bizde doğalgazı İGDAŞ’a satışını aldık. Şuana kadar bizim Çatalca’ya 11 milyonluk doğalgaz yatırımı yapmışız. 3 mahalle 93 kilometrelik bir hat döşemişiz. Ama inşallah bu yıl yapacağımız yatırımda toplam 6 milyonluk 3 mahalle 72 kilometre yapılıyor. İnceiz, Kabakça ve İhsaniye mahallelerini de bu yıl bitireceğiz. Arkasından 8 mahallede 130 kilometre toplayacak mahalleler var. İnşallah Çatalca’da bu yatırımları da tamamladıktan sonra İGDAŞ olarak 46 bin 600 abonemiz olacak. Yani evlerde artık doğalgaz kullanılacak” diye konuştu.
“Proje dışında kalan üç aileyi gerekirse ev alır veririz, yine de evsiz bırakmayız”
Yapılan proje kapsamında 69 ailenin ev sahibi olduğu ancak üç ailenin ise proje dışında kaldığını söyleyen Başkan Topbaş, “Burada Roman vatandaşlarımızla ilgili 69 tane konut yaptık, onlara anahtarlarını teslim edeceğiz. Ama üç tane aile açıkta kalmış. İnşallah o aileleri de en kısa zamanda ev sahibi yapacağız. Gerekirse daire alır veririz, biz millet için varız. Yeter ki o ailelerin yüzleri gülsün. Silivri’de Roman vatandaşlarımıza konutlar yapacağız” şeklinde konuştu.

“Dünya Ticaret Merkezleri’ndeki kiracılara yüzde 15 indirim yaptık”
Konuşmasının sonunda Dünya Ticaret Merkezleri Türkiye Yönetim Kurulu olarak aldıkları kararı açıklayan Başkan Topbaş, “Dünya Belediyeler Birliği Başkanıyım, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanıyım ve aynı zamanda da Dünya Ticaret Merkezleri Türkiye Başkanıyım. Dünya Ticaret Merkezleri Türkiye Başkanı olarak yönetim kuruluyla beraber bir karar aldık. Dünya Ticaret Merkezlerinde bizim kiracılarımız var. Tabi bu FETÖ teröristlerinin giriştiği darbe olayları ve onların giriştiği bu hain saldırılar sonucunda Türkiye’de milletçe büyük bir direniş, bir dayanışma gösterdik. Piyasalarda ekonomilerin sarsılmaması için başka tedbirler almak gerekiyor. Bizde bir karar aldık kiracılarımıza yüzde 15 indirim yaptık. Kira bedellerinde yüzde 15 indirim yaptık, mal sahiplerine sesleniyoruz. Özellikle AVM’lerde, ki iş yeri sahiplerine sesleniyorum. Ekonomiye hep beraber destek vermeliyiz. İş yerleri kapatılmasın, devam etsin, işçi çıkarılmasın diye herkes kendi gücü yettiği kadar bir parça fedakarlık yapması gerekiyor. Bunu ilk defa açıklıyorum. Biz kiracılarımıza yüzde 15 indirim yaptık, hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.
Programın sonunda Çatalca’nın Kabakça köyüne canlı bağlantı yapılarak doğalgaz temel atma töreni gerçekleştirildi.
(İHA)