BAYBURT (AA) - Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Başbakan Binali Yıldırım tarafından Diyarbakır'da açıklanan Doğu ve Güneydouğu Yatırım-Destek Hamlesi programında Bayburt'un da yer almasının Bayburtluları çok memnun ettiğini söyledi.

Başkan Memiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bayburt halkı adına "Türkiye Bayburt'tur" diyen başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Başbakan Binali Yıldırım ve Maliye Bakanı Naci Ağbal'a, Bayburt'u bu programa dahil etikleri için teşekkürlerini ilettiğini söyledi.

Bayburt olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetti yanlarında hissettiklerini belirten Memiş, "Onlardan aldığımız gücü hep yanımızda hissettik. Bundan sonrada yanımızda hissedeceğiz ve bundan sonrada Bayburt'a yapılması gereken her şeyi planladık, yapacağız inşallah" dedi.

Memiş, Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan ve Bayburt'unda içinde olduğu bu yatırım destek hamlesinin Bayburt için çok önemli olduğuna dikkat çekerek, "Bayburt bugün gerçekten çok şanslı bir dönem yaşıyor. Türk siyasi hayatında Bayburt en avantajlı zamanını yaşıyor.. Bende bu anlamda Bayburt Belediye Başkanı olmaktan, bu dönemde Bayburt Belediye Başkanlığı yapmaktan dolayı hep kendimi şanslı hissettim. İnşallah bu şahsı da avantaja dönüştüreceğim." diye konuştu.

Bayburt'un bu şansının başta Maliye Bakanı Naci Ağbal olduğunu anlatan Memiş, "Çok çok güçlü bir maliye bakınımız var. Hükümetin sevilen, çalışkan bakanı ve Bayburt'a çok çok iyi bakan, Bayburtluyu seven, Bayburtluya yakın alakası olan çok kıymetli, Anadolu'nun yiğit delikanlısı Başbakanımız Binali Yıldırım var. Sayın Cumhurbaşkanımız Bayburt'a hep doğru baktı, hep iyi baktı, Bayburtluyu hep sevdi. Bu da bize hep güç veriyor. Yine ekonomist olan, yani parayı tanıyan, parıyı yöneten çok kıymetli milletvekilimiz Şahap Kavcıoğlu var." ifadelerini kullandı.