Özellikle 2009 yılından itibaren hızlı bir yükseliş göstererek, gramı 40 lira seviyelerinden 100 lira üzerine kadar yükselen altın fiyatları, kırdığı rekorlarla gündeme gelmişti. Ancak geçen yılın ağustos ayından sonra inişli çıkışlı bir grafik sergileyen altın fiyatları, bu süreden beri 92-96 bandı arasında istikrarlı bir seviyede ilerliyor.
Bursa Kuyumcular Odası Başkanı Rıdvan Şen, yaptığı açıklamada, Ramazan boyunca altının son bir yılında olduğu gibi, düğün mevsimi olmamasının da etkisiyle kuyumcuların durgun bir sezon geçirdiğini söyledi.
ALTIN UZUN SÜRE BÖYLE GİTMEYECEK
Son dönemde altının arayışta olduğunu belirten Şen, 'Epeyce bir zamandır altın dinleniyor. Bir iniyor, bir çıkıyor. Ancak bu hep aynı seviyeler arasında oluyor. Altın 92-96 bandında gidip geliyor yaklaşık olarak 6 aydır. Ancak ekonomistlerin yaptığı ve bizim de katıldığımız bir tahmine göre, altın fiyatları çok uzun bir süre böyle gitmeyecek' dedi.
'BAYRAMDAN SONRA YÜKSELİŞE GEÇMESİNİ BEKLİYORUZ'
Şen, yılın ikinci ayından itibaren bazı beklentiler içinde olduklarını dile getirerek, şöyle devam etti: 'Özellikle bayramdan sonra fiyatların yükselişe geçmesini bekliyoruz. Son zamanlardaki verilere baktığımız zaman da her şey altının fiyatının çıkmasından yana. Ortadoğu'daki kriz devam ediyor. Avrupa'daki hastalık kanser gibi her tarafı sardı. Onların özellikle bu sene içerisinde bu hastalıktan çıkması zor görünüyor. Tabii bunların hepsi altının çıkmasına neden olacaktır. Hemen yarın çıkar diye kesin bir şey söyleyemeyiz ama bayramdan sonra geçen yılın ağustos ayındaki rekorlarını bence kıracaktır.'
Vatandaşlara altın almaları yönünde tavsiyede bulunduklarını anlatan Şen, 'Bayramda fazla bir yükseliş beklemiyoruz. İnşallah bayramdan sonra biz asıl bayramı bekliyoruz. Ramazan Bayramı'ndan, yani bu ayın sonundan, Kurban Bayramı'nın denk geldiği kasım-aralık aylarına kadar altın fiyatlarının yükseleceğini tahmin ediyoruz' diye konuştu.