Satranç iki kişi ile bir tahta üzerinde oynanan, strateji geliştirmeye dayanan bir oyundur. Satranç tahtasının üzerindeki 64 adet karede oyun oynanır. Amaç karşıdaki oyuncunun şahını almaktır. Oyunda önemli olan dikkatli bir şekilde hamle yapmak ve kendi taşlarını korumaktır.

Oyunun bitmesi için oyunculardan birinin şah taşının yenmesi gerekir. Taşlar belirli kurallar dahilinde hareket ederler. Satranç oynamaya başlamadan önce bu kuralların öğrenilmesi gerekir. Kurallara hakim olmadan iyi bir hamle geliştirmek mümkün değildir. Online satranç oynama imkanı ile kendinizi geliştirebilir ve kuralları pekiştirebilirsiniz.

Satranç Kuralları

Satrançta bir oyuncunun taşları beyaz, diğerininki ise siyah renktedir. Bir oyuncu başladığında, diğeri hamlesini yapmak üzere düşünür. Oyunda strateji geliştirmeniz ve hamlelerinizi iyice düşünmeniz çok önemlidir. Aceleyle oynanabilecek bir oyun değildir.

Satranç oyuncusunun amacı rakibinin taşlarını azaltarak şahını yiyebilmektir. Bunun için kendi taşlarını kuralına uygun bir şekilde oynaması gerekir. En önde piyonlar dizilidir. Piyonlar ilk hamlede iki kare ya da tek kare öne gidebilirler. Sonraki hamlelerinde ise yalnızca bir kare ilerleyebilirler. Arkada dizili duran taşların ise hareket kabiliyetleri daha farklıdır.

Şahı yemek demek, şah mat yapmak demektir. Online satranç oyununda ise böylece oyun sonlanır. Ancak bu son aşamaya gelene kadar kendi taşlarınızı ve özellikle de şahınızı iyi bir şekilde korumanız gerekir.

Satranç Nasıl Geliştirilir?

Satranç kurallarını iyi bir şekilde öğrendikten sonra yapmanız gereken bolca pratik yapmaktır. Online oyunlarla kendinizi geliştirebilir ve kuralları iyice öğrenebilirsiniz. Farklı oyuncularla oynamak kendinizi geliştirmenizi ve nasıl hamle yapacağınızı öğrenmenizi sağlar. Satrançta taşların nasıl oynayacağı bir kural dahilindedir ancak oyunda nasıl bir strateji belirleyeceğiniz tamamen size kalmıştır. İşte oyunun güzelliği de buradan gelir.

Çocuklarınıza online satranç öğreterek onların hem keyifli vakit geçirmesini hem de zekâ kapasitelerinin gelişmesini sağlayabilirsiniz. Satranç oynamak, bugün birçok okulda tavsiye edilir hatta derslerde öğretilir.

Satranç oyununu internet üzerinden farklı oyuncular ile oynamak mümkündür. Hatta kendinizi geliştirerek online turnuvalara da katılabilirsiniz. Satranç oynamanın tadına bir kere vardıktan sonra hep oynamak istersiniz ve zihninize ne kadar iyi geldiğini fark edersiniz.

Satranç oyununu denemek için www.satrancoyna.gen.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.