Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, borçlarını zamanında ödeyemeyen ve borcu Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) tarafından üstlenilen yaklaşık 91 bin esnaf ve sanatkârın önündeki tıkanıklığın, birliğin 15 gün önce aldığı bir kararla aşıldığını belirtti. 
 
TESKOMB ev sahipliğinde İstanbul'da yapılan Avrupa Karşılıklı Garanti Kuruluşları Birliği'nin (AECM) Genel Kurulu'nda konuşan Canikli, esnaf ve sanatkârın finansman sağlanamazsa, adeta ölüme terkedilmiş olunacağını söyledi. 
 
TESKOMB tarafından üstlenilen yaklaşık 91 bin esnafın borcu için harekete geçildiğini belirten Canikli, "860 milyon liralık borcun 400 milyon liralık faiz kısmı, TESKOMB tarafından tamamen silindi. Uygulamadan 230 bin kişi yararlandı" 
 
MASRAFLAR KALKIYOR
 
TESKOMB Başkanı Abdülkadir Akgül de hem sigorta yapılanması hem de diğer konularda esnafa büyük yarar sağlayacak bir konu üzerinde çalıştıklarını belirtti. Akgül, şunları kaydetti: "TESKOMB olarak bundan sonra esnafa masrafsız kredi vermeyi planlıyoruz. 10 yıl önce yüzde 20 masraf kesintisi vardı. Hükümetin yaptığı çalışmalarla bu yüzde 1.5'e kadar düştü. Çalışmalarla birlikte bu yüzde 1.5'lik masrafı da kaldırmayı planlıyoruz."