25 Mart tarihinde 50.400 dolar seviyesine kadar gerilemesinin ardından yaklaşık 3 haftalık bir ralli yaşayan Bitcoin 64.854 dolar ile zirve yaptı. Zirve seviyesinin ardından gevşeme hareketleri gösteren Bitcoin, Pazar sabahı sadece yarım saat içinde sert düşüş yaşayarak kripto para yatırımcılarının çoğuna yüzde 20’yi aşan kayıp yaşattı. Peki Bitcoin neden düştü? Kripto para piyasalarında ne oldu? Herkesin merak ettiği bu sorunun cevabı haberin detayında...

Bitcoin 14 Nisan tarihinde 64.854 dolar ile tarihi zirvesini gördü. Özellikle Aralık 2020'nin ortalarında 16 bin dolar düzeylerinden başlayan yükseliş hareketini yeni yılda güçlendiren Bitcoin, Pazar sabahı sadece yarım saat içinde yüzde 13'ü aşan gerilemeyle 59 bin dolar sınırından 51 bin doların altına geriledi.

PEKİ BİTCOİN İÇİN SERT DÜŞÜŞÜN NEDENİ NEYDİ? KRİPTO PARA PİYASALARINDA NELER OLDU?

25 Mart tarihinde 50.400 dolar seviyesine kadar gerilemesinin ardından yaklaşık 3 haftalık bir ralli yaşayan Bitcoin önce 64.854 dolar ile zirve yaptı. Zirve seviyesinin ardından gevşeme hareketleri gösteren Bitcoin, Pazar sabahı sadece yarım saat içinde sert düşüş yaşayarak kripto para yatırımcılarının çoğuna yüzde 20'yi aşan kayıp yaşattı.

TÜRKİYE'DE BİR ÇOK YATIRIMCININ TERCİH ETTİĞİ ALT COİNLER ÇAKILDI

Özellikle Türkiye'de bir çok kripto para yatırımcısının alım satım yapmasıyla öne çıkan HOLO (HOT), Bittorent (BTT) için de kayıp büyük oldu. Gece 0.074 bandında hareket eden BTT, 0.062 liraya, HOT ise 0.154 bandında hareket ederken, 0.139 TL'yi gördü.

TESLA CEO'su Elon Musk'ın sık sık twitleriyle desteklediği popüler alt coinlerden Dogecoin'de düşüş son 24 saatte yüzde 25'i bulurken, ABD'deki olumlu dava haberlerinin ardından ralli yapan Ripple ise yüzde 15'ten fazla geriledi

İDDİA 1

Merkez Bankası, kripto paralar için karar aldı. Buna göre kripto para-kripto varlıklar için yapılan düzenlemede, bu varlıkların ödeme aracı olarak kullanılmaması yönünde hazırlanan yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre kripto varlıklar, ödemelerde doğrudan veya dolaylı şekilde kullanılamayacak ve bu varlıkların ödemelerde doğrudan veya dolaylı şekilde kullanılmasına yönelik hizmet sunulamayacak.

Piyasalarda bu iddia çok konuşuldu. Ancak Türkiye'deki kripto para yatırım hacminin 2 trilyon doları aşan kripto para hacmini etkilemesinin olası olmadığı ve zaten kripto paraların Türkiye'de ödeme aracı olarak kullanılmasının kısıtlı olduğu düşünüldüğünde bu iddia zayıf kalıyor.

DİĞER 3 İDDİA İÇİN TIKLAYIN