KARS (AA) - Eğlendirerek çevre bilinci, hayvan ve doğa sevgisi aşılamayı hedefleyen Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, 500'üncü oyununda Karslı çocuklar ve aileleriyle buluştu.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu'nda oynanan "La Fonten Orman Mahkemesinde" adlı oyuna çocuklar yoğun ilgi gösterdi.

Hayvan ve doğa sevgisinin aşılandığı oyunu, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ile eşi Figen Karaçanta da izledi.

Bosch Ev Aletleri Pazarlama Müdürü Neylan Süer, oyun öncesinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, enerji etiketi, su sarfiyatı ve geri dönüşüm konularında üretim aşamasından son tüketim aşamasına kadar tüm süreçleri sıkı takip eden bir şirket olduklarını söyledi.

Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında çocuklara tiyatro gösterisi sunduklarını anlatan Süer, "Projelerimiz, çevre, çevrenin korunması ve yeni nesillerin bu konuda yetiştirilmesi üzerine. Daha farklı sosyal sorumluluk projelerimiz de var ama 3-12 yaş arası dönemde çevre bilincini, doğa sevgisini, hayvan sevgisini nasıl zihinlere yerleştirebiliriz, nasıl farkındalık oluşturabiliriz diye düşündüğümüzde tiyatroyla yola çıktık. Çünkü tiyatro hem kendilerini ifade etmeleri hem öğrenirken eğlenebilmeleri adına farklı bir sanat dalı." dedi.

Neylan Süer, çocukların oyuna gösterdiği ilginin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, "Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, bugün 10'uncu yılını ve 500'üncü oyununu kutluyor ve bu Kars'ta gerçekleşiyor. Bizi ağırladığınız için çok çok teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

- "La Fonten Orman Mahkemesinde"

Tiyatro oyununda, insanların çevreyi koruma konusundaki özensizlikleri ve bilinçsizlikleri nedeniyle gün geçtikçe bozulan doğal döngüye dikkat çekiliyor. Her geçen gün doğadaki düzenin bozulmasından endişelenen hayvanlar, sonunda Aslan Kral'ın tavsiyesine uyarak şehre gidiyorlar ve kendilerini anlayacak tek insan olan La Fonten'den yardım istiyorlar.

Klasik La Fonten masallarının yaratıcı bir bakışla yeniden uyarlaması olan oyunda ana fikir olarak, bugünden gerekli önlemler alınmadığı takdirde gelecekte dünyanın ve dolayısıyla bugünün çocuklarının yaşayacakları olumsuzluklara işaret ediliyor.