Brisa, 2016 yılının ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre, net satış gelirlerinde yüzde 5, brüt kar seviyesinde yüzde 20, esas faaliyet karı seviyesinde ise yüzde 9’luk artış elde ettiğini açıkladı.
Türkiye lastik pazarında faaliyet gösteren Brisa, 2016 yılının ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre, net satış gelirlerinde yüzde 5, brüt kar seviyesinde yüzde 20, esas faaliyet karı seviyesinde ise yüzde 9’luk artış elde ettiğini açıkladı. Şirketten yapılan açıklamaya göre, Lassa markasıyla uluslararası pazarlarda da başarılı bir performans sergiledi, yüzde 0,6 büyüyen Avrupa pazarında Lassa yüzde 5 oranında büyüme sağladı. Brisa, Ocak-Haziran 2016 dönemini, geçen senenin aynı dönemine göre net satış gelirlerinde yüzde 5 oranında bir artış ile tamamladı. Brüt kar seviyesinde geçen seneye göre yüzde 20 artış sağlarken, brüt karlılık oranı da yüzde 32,4 ile geçen senenin 4 puan üzerinde gerçekleşti. Esas faaliyet karında 108,7 milyon TL’lik büyüklüğe ulaşıldı.
Sürdürülebilirlik ve inovasyon odaklı stratejileri doğrultusunda istikrarlı bir büyüme performansı sergilediklerini dile getiren Brisa Genel Müdürü Yiğit Gürçay; “2016 yılının ilk yarısında, yurtiçi otomobil ve hafif ticari araç lastikleri segmentinde, pazarın üzerinde performans sergileyerek, pazar payı kazanma başarısı elde ettik. Rekabetin yüksek olduğu binek lastikleri ekonomik segmentte, Dayton markamız ile iyi bir performans sergiledik. Ticari ürünler segmentinde ise müşterilerimize değer sağlayan aksiyonlarımız ile pazara paralel bir performans sergileyerek, pazar payımızı koruduk. Ticari ürünler pazarında önemli bir iş alanı olan kaplama lastikleri segmentinde kayda değer bir büyüme ile pazar payımızı artırdık. Uluslararası pazarlarda da rekabetçiliğimizi koruyoruz. 2016 yılı ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre, Lassa uluslararası satışlarında adet bazında toplam yüzde 11 artış sağladık. Bu yıl ilk 6 ayda Avrupa lastik pazarı yüzde 0,6 büyürken, Lassa yüzde 5’lik büyüme ile potansiyelini gerçekleştirme yolunda atılım içinde” dedi.
(İHA)