İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, Merkez Bankası’nın faiz indirim kararı ile ilgili olarak “Merkez Bankası politika faizinde 50 baz puanlık indirimle ekonomik büyümenin önemini fark etmiş görünüyor. Ancak bu indirimi yeterli bulmak mümkün değil. Önümüzdeki aylarda yeni faiz indirimleri bekliyoruz” dedi.
İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’nun faiz indirme kararı ile ilgili bir açıklama yaptı. Çağlar, Merkez Bankası’nın bir hafta vadeli repo ihale faizini yüzde 8.25’ten yüzde 7.75’e indirmesiyle ilgili olarak, “Merkez Bankası politika faizinde 50 baz puanlık indirimle ekonomik büyümenin önemini fark etmiş görünüyor. Ancak bu indirimi yeterli bulmak mümkün değil. Önümüzdeki aylarda yeni faiz indirimleri bekliyoruz” dedi.
Faiz indirim kararının yatırımcı iştahını artıran bir adım olduğunu belirten Başkan Çağlar, “Birçok yatırımcı, faiz oranları eski seviyesine gelmedi diye yatırımlarını erteliyordu. Atılan son adımla yatırımcının ayağındaki pranganın gevşediğini henüz söylemek zor” diye konuştu.
Türkiye’nin yıllık büyüme çıtasını yüzde 4’ün üzerine yükseltmek mecburiyetinde olduğunun altını çizen Çağlar, “İstanbul iş dünyası olarak Türkiye’nin en büyük derdi vasat büyümedir. Bugün hem üreticimiz, hem iş gücümüz hem de tacirlerimiz büyüme özlemi çekiyor. Büyümede belirli bir orana takılıp kalmaktan endişe ediyoruz. Vasat büyüme oranlarıyla kaybedecek bir saatimiz bile yok” dedi.
(İHA)