Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2012 yılı 1. çeyreği itibarıyla bütçe gelirlerinin, geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 12,6 artışla 77,4 milyar liraya çıktığını, bütçe giderlerinin ise bütçe giderlerinin yüzde 15,1 artarak 83,8 milyar lira olarak gerçekleştiğini bildirdi.

Şimşek, Bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında, 2012 yılı Ocak-Mart dönemindeki bütçe gerçekleşmelerini açıkladı.

İlk üç ay itibarıyla bütçe gelirlerinin, geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 12,6 artışla 77,4 milyar liraya çıktığını belirten Şimşek, aynı dönemde bütçe giderlerinin ise yüzde 15,1 artarak 83,8 milyar lira olarak gerçekleştiğini bildirdi. Bütçe açığının Mart ayında 5,5 milyar lira, Ocak-Mart döneminde 6,5 milyar lira olduğunu belirten Şimşek, ilk çeyrekte faiz dışı dengenin de 10,9 milyar lira fazla verdiğini kaydetti.

Maliye Bakanı, birinci çeyrekte vergi gelirlerinin yüzde 12,2 artışla 64,5 milyar lira olduğunu söyledi.


"MEMURA MAKUL ZAM"

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kıt kaynakların olduğunu ve bu kıt kaynaklar çerçevesinde memurmaaşlarına ilişkin toplu sözleşme görüşmelerinin sürdürülmesi için gerekeni yapacaklarını bildirdi.

Şimşek, memur maaş artışının makul çerçevede olacağını ve bütçede ilave bir tedbire gerek görülmeyeceği kanaatinde olduğunu bildirdi.