TRABZON (AA) - Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, ülke ekonomisinin geçen yıl yüzde 7,4 büyümesinde ihracatın ve dolayısıyla ihracatçının büyük katkısı olduğunu belirterek, "7,4'lük büyümenin ihracata doping etkisi yapacağına inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Gürdoğan yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye ekonomisinin geçen yıl tüm uluslararası derecelendirme kuruluşlarının yanlı tahminlerini alt üst ederek yüzde 7,4 büyüdüğünü, bu oranın ihracatçılara moral kaynağı olduğunu bildirdi.

Türkiye'nin, tüm gelişmiş ülkelerin yanı sıra G-20 ülkeleri arasında da en hızlı büyüyen ekonomi olmasının uluslararası piyasalarda Türkiye imajına büyük katkı sağlayacağına işaret eden Gürdoğan, "Hükümetimizin kararlı bir şekilde uyguladığı ekonomi politikalarının yanında yatırım ortamı ve ihracata yönelik destek mekanizmalarındaki iyileştirmeler, yatırımcı ve ihracatçımızın finansman imkanlarına erişiminde sağlanan kolaylıklar bu rekor büyümenin gerçekleşmesine büyük katkı yapmıştır." ifadesini kullandı.

Gürdoğan, maksatlı tutumlarıyla Türkiye'nin notunu düşüren ve risk algısı oluşturmaya çalışan sözde uluslararası kuruluşların büyük Türkiye'nin bu başarısı karşısında büyük şok yaşadıklarını belirtti.

Hiçbir gücün Türkiye'nin uluslararası arenadaki kararlı yükselişini engelleyemeyeceğini vurgulayan Gürdoğan, şunları kaydetti:

"Ülkemiz, 'Büyük Türkiye 2023' hedeflerine kararlı adımlarla yaklaşmaktadır. Bununla birlikte dünyanın 10'uncu büyük ekonomisi olma hedefini yakalayacağına inancımız tamdır. Hiç şüphesiz bu rekor düzeyde büyüme rakamının oluşmasında ihracatımızın ve dolayısıyla ihracatçımızın büyük katkısı olmuştur. Bu başarının önümüzdeki dönemde ihracatımıza da önemli katkı yapacağına inanmaktayız. Yüzde 7,4'lük büyümenin ihracata doping etkisi yapacağına inanıyoruz. Çünkü her geçen gün bu başarı hikayeleriyle uluslararası piyasalarda olumlu algısı yükselen Türkiye'mizin potansiyelini gören iş adamları ülkemize yönelik yatırımlarını artırmakta, oluşturulan güven ortamı nedeniyle ülkemiz iş adamlarıyla iş birliklerini geliştirmektedir."