GİRESUN (AA) - Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, i̇şletmelere, i̇şsağlığı ve güvenliği uyarısında bulundu.

Çakırmelikoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, i̇ş sağlığı ve güvenliğinde 50 kişinin altında çalışanı olan ve az tehlikeli statüde yer alan işletmelere yönelik yasal sürenin 2020 yılına kadar uzatıldığını anımsattı.

Bu ertelemenin sadece i̇ş sağlığı ve güvenliği hizmeti alımı noktasında yapıldığına dikkat çeken Çakırmelikoğlu, şunları kaydetti:

"50'den az çalışanı olan tüm kurum ve kuruluşlar, bu süre zarfında çalışanların eğitimlerini, risk raporlarını, acil eylem planlarını ve sağlık raporlarını oluşturmakla yükümlüdür. Hiçbir esnafımız ve işletmemiz 'çalışan sayımız 50'nin altında ve az tehlikeli işletmeler statüsünde yer alıyoruz' diyerek bu uygulamanın kritik eşiğini atlamamalıdır."

Başkan Çakırmelikoğlu, en küçük işletmeden öncelikli tüm işletmelerin i̇ş sağlığı ve güvenliği uzmanlarına mutlak başvurmalarının yasal müeyyidelerle karşılaşmamaları adına önemli olacağını işaret etti.