İSTANBUL (AA) - Milliyetemlak.com Genel Müdürü Müge Seymen, 2023 yılında tamamlanacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nün, şimdiden piyasasının nabzını tutan bir noktaya geldiğini ve bu hareketliliğin devam edeceğini öngördüklerini bildirdi.

Seymen, yaptığı yazılı açıklamada, 1915 Çanakkale Köprüsü’nün inşaatı devam ederken bölgede gayrimenkul fiyatlarının da yükselişini sürdürdüğünü, yatırımcılar için cazibesini artırmaya devam eden köprünün ayaklarının konumlandığı Gelibolu Sütlüce ve Lapseki Şekerkaya'daki emlak hareketliliğinin daha da artmasının beklendiğini kaydetti.

Köprünün açıldığında Çanakkale genelinde ekonomik canlılık sağlayacağını ve buna bağlı olarak bölgede yoğunlaşacak nüfusla sosyal hayatı da geliştireceğini belirten Seymen, köprünün, İzmir başta olmak üzere Ege Bölgesi'nin ticari hayatına da katkı sağlayacağını vurguladı.

Seymen, "Bu durumun da gayrimenkul sektörünü birebir etkileyeceği şüphesiz bir gerçek. 2023 yılında tamamlanacak olan köprü, şimdiden piyasasının nabzını tutan bir noktaya geldi ve bu hareketliliğin devam edeceğini öngörüyoruz." ifadesini kullandı.

- Yüzde 100'e varan fiyat artışı


Müge Seymen, Milliyetemlak.com üzerinde yer alan ilanlara göre köprü yapımı başladığı anda arsa fiyatlarının 20 kat, konut fiyatlarının ise 4 kat arttığını, bölgenin yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ettiğini kaydetti.

Proje öncesinde 500 lira olan konut metrekarelerinin 2 bin liraya kadar yükseldiğini aktaran Seymen, "Bu da bahsettiğimiz konuyu destekler nitelikte. Köprü ve otoyol güzergahında bulunan her kategoriden gayrimenkulün değerini katlayan proje sayesinde yatırımcı akınına uğrayan bölgede hala değerlendirilebilecek fırsatlar var." değerlendirmesinde bulundu.