RİZE (AA) - Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğünün (ÇAYKUR), "20. FHC China Fuarı"nda yaptığı anlaşmalarla yıl sonuna kadar Çin çay pazarına gireceği bildirildi.

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 66 ülkeden 2 bin 150 ithalatçı ve distribütörün katıldığı, uluslararası yiyecek, içecek ve hizmet sektöründeki firma ve distribütörleri bir araya getiren "20. FHC China Fuarı"nda, ÇAYKUR'un yerini aldığını ifade etti.

Uluslararası fuarların, firmaların kendilerini anlatmada ve dış pazarlara açılmada en etkili yöntem olduğunu belirten Sütlüoğlu, şunları kaydetti:

"Fuarlar kendimizi anlatabildiğimiz en değerli ortamlar. Çin'in Şangay şehrinde düzenlenen ve dünyadaki çay sektörünü bir araya getiren, gıda, yiyecek ve içecek sektörünü yakından ilgilendiren FHC China Fuarı da bizim için çok verimli geçti. UT International firmasıyla yaptığımız anlaşma ile yıl sonunda ÇAYKUR ürünleri Çin'deki market raflarında yerini almaya başlayacak. Çayın anavatanına, dünyanın en büyük çay üreticisine çay satmış olacağız. Uzakdoğu bizim için uzak ama kaliteli çayımız için çok önemli bir pazar. Bunu iyi değerlendirmek istiyoruz. Bu anlaşma bizim uzağı yakına getirmemizi sağlayacak."