Çelik, 'O konuşmayı baştan başa dinleyin, bakalım böyle bir şey var mı? Bana soruyorsunuz 'Asgari ücretle geçinilir mi?' Geçinilir. Nasıl geçinilir? Peynir alırsınız, ekmek alırsınız, zeytin alırsınız, geçinirsiniz. Ama bizim hedefimiz asgari ücrette bu değil. Asgari ücret bir sosyal koruma ücretidir. Yani 'Çalışana bundan aşağı ücret teklif edilemez' diyoruz. Bu yönü önemli' dedi.

Hükümetlerinin hep asgari ücretin artırılmasından yana tavır koyduğuna dikkati çeken Çelik, şöyle devam etti:

BİN 500-2 BİN TL ASGARİ ÜCRETİ KİM İSTEMEZ

'Geçtiğimiz yıl enflasyon beklentileri 3 artı 3 iken, biz 6 artı 6, asgari ücrette yüzde 12'lik artış gerçekleştirdik. Bu yıl da yine enflasyon üzerinde artış gerçekleştirdik. Asgari ücrette 10 yıl içinde yüzde 322'lik artış söz konusu. Burada tartıştığımız konu bu değil, bu bir taban fiyattır, taban ücrettir. Hükümet olarak, Bakanlık olarak bunun çok daha yukarı olmasını isteriz. Kim istemez bin 500, 2 bin lira asgari ücret olsun, hepimiz isteriz. O konuşmada bunları da aynen söylüyorum. Fakat siz ürettiğiniz malın rekabet edilebilirliğini dikkate almazsanız o zaman istihdam sorunu yaşarsınız, yani işsizlik sorunuyla daha yoğun şekilde karşı karşıya kalırsınız. Asgari ücretin daha da yüksek belirlenmemesinin altında yatan başka nedenler var. Hükümet ve bakanların istememesinden kaynaklanan bir durum değil.'

Bölgesel teşvikle yatırım ve istihdam teşvikleri uyguladıklarına işaret eden Çelik, 'Üretilen malın, mamulün dünya piyasalarında yer bulabilmesi için ve dolayısıyla daha çok istihdamın gerçekleşmesi için bu teşvikleri uyguluyoruz' diye konuştu.

RÖPORTAJIN TAMAMINI DİNLEMENİZİ İSTİYORUM

Çelik, eleştiriler için 'Birinci cümle alınıp arkasından gelen onlarca cümleyi dikkate almayan bir yaklaşım, bir spekülatif değerlendirme, bir kamuoyu oluşturma, bir 'muhalefet edecek şey bulamıyorum o halde muhalefet edecek bir cümle bulalım' tarzındaki bir yaklaşım. Ben hepinizin yaptığım röportajı, konuşmayı baştan sona dinlemenizi istiyorum' dedi.