İSTANBUL (AA) - Coca-Cola İçecek (CCI), Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen 2017 Sürdürülebilir İş Ödülleri'nin "Su Verimliliği" kategorisinde büyük ödülü almaya hak kazandı.

Şirketin açıklamasına göre, yılın en başarılı sürdürülebilir iş modellerinin ödüllendirildiği törende, CCI Sapanca Damla su fabrikasının geliştirdiği "Su Verimliliği İzleme Sistemi" projesi büyük ödüle layık görüldü. Özel geliştirilen bir online izleme sistemi sayesinde üretim süreçlerindeki su kullanımı anbean takip edilerek hem su kullanımında tasarruf yapılması sağlanıyor hem de çevre etkisindeki denetim kolaylaşıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen CCI Kurumsal İlişkiler Direktörü Atilla Yerlikaya, enerji verimliliği ve su yönetimi çalışmalarının, Coca-Cola İçecek'in sürdürülebilirlik stratejisinin öncelikleri arasında yer aldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu alanlarda elde ettiğimiz başarılar bizi Türkiye için daha iyisini yapmaya teşvik ediyor. Türkiye operasyonumuz dünyadaki Coca-Cola sistemi içerisinde en çevreci operasyonlardan biri. Türkiye’de tüm dünyaya örnek teşkil edecek uygulamalarımız var. 2006 yılından bu yana yaptığımız çalışmalar sayesinde Türkiye’de bir litre ürün üretmek için kullandığımız suyu yüzde 19 azalttık."