ÇORUM (AA) - Çorum'da, "11. Sanayi, Ticaret ve İstihdam Fuarı" açıldı.

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Çetin Başaranhıncal, TSO Fuar ve Sergi Kompleksi'nde düzenlenen fuarın açılış töreninde, Suruç'taki terör saldırısında hayatını kaybedenler ile Adıyaman ve Şanlıurfa'da şehit edilen asker ve polislerin ailelerine başsağlığı diledi.  

Çorum'daki fuar merkezinin bölgeye hitap ettiğini vurgulayan Başaranhıncal, tarım, yapı ve istihdam alanında olmak üzere yılda üç fuar düzenlediklerini belirtti.

Başaranhıncal, 6 yıllık başkanlık döneminde 30'dan fazla fuar gerçekleştirdiklerine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Türkiye'de fuarcılık artık genel bir etkinlik olmaktan çıktı ve ihtisas dediğimiz bölgesel fuarlara döndü. Biz de bu doğrultuda merkezimizi daha etkin kullanabilmek adına, fuarcılığın bir konsept altı olan sergi, alışveriş ve istihdam günleri gibi çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz. Kurumlarımızın ve esnafımızın da bizi destekleyeceğine inanıyorum."

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise fuarın kentin ticari hayatına katkı sağlamasını dileyerek, "Fuarı, 35. Uluslararası Çorum Hitit Fuar ve Festivali ile beraber açacaktık ancak Suruç'taki terör saldırısının yanı sıra polis ve askerlerimize yönelik saldırılar dolayısıyla festivalimizi iptal ettik. Acı yüreğimizi dağlarken, kan ve gözyaşı diz boyu olmuşken eğlence yapmayı doğru bulmadık. Kamuoyundan aldığımız tepkilerden de doğru yaptığımızı anladık" dedi.

Protokol üyeleri, 20 ilden 80 firmanın katıldığı fuarın açılışını yaptı. Mutfak malzemesinden kıyafete, hediyelik eşyadan mobilyaya kadar çok sayıda ürünün sergilendiği fuar, 26 Temmuz'a kadar açık kalacak.

Fuarın açılışına, Vali Vekili Ali Deniz Sürmen, AK Parti Çorum milletvekilleri Cahit Bağcı ve Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ile Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan da katıldı.