İSTANBUL (AA) - Dicle Elektrik Dağıtım AŞ'nin (Dicle EDAŞ), sektörünün özelleştirilmesinden sonra Diyarbakır'ın enerji altyapısına 402 milyon 400 lira yatırım yaptığı bildirildi.

Şirketten yapılan açıklamada, özelleştirmeden bu yana geçen sürede Dicle EDAŞ'ın bölgesinde yaptığı toplam yatırım miktarının 1,6 milyar lirayı bulduğu belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Dicle EDAŞ Diyarbakır İl Müdürü Uğur Yaka, kentteki enerji altyapısının yeni yatırımlarla modernize edilerek güçlendirildiğini vurguladı.

Şirket olarak Diyarbakır'daki yatırımlarına hızla devam ettiklerini vurgulayan Yaka, şunları kaydetti:

"İl Müdürlüğü olarak 15 bin 355 kilometrekare alandaki 17 ilçede, 1,6 milyon nüfusa bin 296 personel ve 245 araçla 7 gün 24 saat hizmet veriyoruz. İlimizde sayıları 521 bini bulan abonelerimize Enerji Bakanlığı ve Elektrik Piyasası Düzenleme Kurumunun hizmet kalitesi yönetmelikleri doğrultusunda kaliteli ve kesintisiz enerji vermek için çalışıyoruz. Özelleştirme sonrasında Diyarbakır'da gerçekleştirdiğimiz yatırımlar 402 milyon 400 bin liraya ulaştı. Şehir şebekesini yer altına alıyoruz. Bu sayede hem şehir elektrik şebekesi daha güvenli ve kaliteli olacak, hem de görüntü kirliliği sona erecek. Yer altı şebekesinin bir diğer faydası da kaçak elektrik kullanımını engellemesi. Bu sayede şehrimizde yüzde 73'lerde olan kaçak elektrik kullanımını, yüzde 62'ye kadar düşürmeyi başardık. Bu konuda etkin saha denetimlerimiz ve teknoloji geliştirme yatırımlarımız da sürüyor."

Yaka, aydınlatma çalışmalarına da ağırlık verdiklerini belirterek, "2015 sonrasında şehrimizde 101 kilometrelik orta refüjde aydınlatma çalışması yaptık. Bu çalışmalar sırasında 3 bin 200 adet yeni aydınlatma direği dikerek 6 bin adet armatür kullandık. Bu sayede yeni kurulmakta olan yerleşim birimleri dahil şehrin tüm bulvar, cadde ve sokakları aydınlık durumda. Önümüz ramazan ayı. Bu kutsal ayda vatandaşlarımızın sorun yaşamamaları için şebeke ve aydınlatmalarda periyodik bakım ve onarım çalışmalarımız devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Dicle EDAŞ, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'ta elektrik dağıtım hizmeti veriyor.