Tüketicilerin aldıkları daha sonra da kullanıma kapattıkları telefon hatları yüzünden başı dertte. Kullanmadıkları hatlar nedeni ile icralık olma şoku yaşayan tüketiciler GSM operatörlerini şikayet yağmuruna tuttu.
Telefon hatlarını kullanmayanlar, iptal ettirenler ya da bir önceki numarasını kapatarak numarasını başka bir operatöre taşıyan tüketiciler bugünlerde cep telefonlarına, e-postalarına ve adreslerine gelen haklarında icra takibinin başlatıldığına dair notu alınca şok oluyor. Şikayet Portalı Şikayetvar’ın verilerine göre; kapattığı hattında borcu olduğunun farkında olmayan ya da numaralarına ait sonradan çıkarılan faturalara tepki gösteren tüketiciler gsm firmaları ile karşı karşıya geldi. İşte o şikayetlerden bazı örnekler:
"İki adet hattım bulunmaktadır. Bunlardan birisi daha önceden kapatmış olduğum hatlardır. Bunlardan birincisini halihazırda kullanmaktayım ve faturalarımı düzenli olarak hiç gecikmesiz ödemekteyim. Ancak bugün başka operatöre ait internet hattıma bir avukattan hakkımda icra takibi başlatıldığına dair mesaj geldi. Hemen eski gsm operatörümü aradım ve kapatmış olduğumu düşündüğüm ve kullanılmayan hattıma ait ödenmemiş fatura bulunduğunu ve yasal takip başlatıldığını bildirdiler.
Neden kullandığım hattıma bununla ilgili bilgi mesajı ya da evime, e-posta adresime bir bilgi gelmediğini sordum, ‘sizin takip etmeniz gerekir’ cevabını aldım. Halihazırda aynı operatöre ait kullandığım hat ile ilgili faturalarım düzenli olarak e-posta adresime ve telefonuma sms olarak gelmesine rağmen kullanmadığım hatta yönelik icra takibini ben bir avukattan öğrenmiş bulundum. Bu durumun çalıştığım kuruma yansıması veya çevremde duyulması gibi yanlış yorumlanacak durumlara düşebilirdim, tesadüfen başka operatör hattıma gelen bilgi ile öğrendim. Durumun acı tarafı aynı operatöre ait hattımı aktif olarak kullanırken başka operatörden bilgiyi avukat vasıtasıyla alıyor olmamdır."
HACİZ ŞOKUNU ARKADAŞINDAN ÖĞRENDİ
"Tesadüf sonucu yasal takibe girdiğimi öğrendim. Almış olduğum 1 yıl taahhütlü kullanmadığım hattıma sürekli kapalı olduğu halde 1 yıl ödeme yaptım boşu boşuna, bu tabi ki benim sorumluluğumdaydı. Son ödeme yaptığımda 36 TL tutarında 1 faturam bulunduğu hattımın iptal edilmiş olduğu ve başka fatura gelmeyeceği söylendi. Sonrasında hiçbir şekilde tarafıma bilgi verilmeden ki mailim ve cep telefonu numaram mevcuttur. Yasal takip başlatıldığını öğrendim. İşin akıl almaz tarafı bu bilgiyi uzun süredir konuşmadığım bir arkadaşımdan öğrenmem çünkü yasal takip mesajı o kişinin telefonuna yollanmış yani bana haber vermese yasal takibe girdiğimden haberim bile olmayacaktı."