GİRESUN (AA) - Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, Doğu Karadeniz'de hava şartlarının normale döndüğünü, bu akşamdan itibaren teknelerin yeniden denize açılacağını belirterek, "Yarın sabahtan itibaren de birkaç gündür boş olan tezgahlar yeniden balıklarla dolacak." dedi.

Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, pazartesi akşamından bu yana balıkçı teknelerinin kötü hava koşulları nedeniyle denize açılamadığını, teknelerin liman ve barınaklarda mahsur kaldığını söyledi.

Bu sabah itibarıyla Doğu Karadeniz'de hava şartlarının normale döndüğünü dile getiren Arslan, bu akşamdan itibaren teknelerin yeniden denize açılacağını ifade etti.

Arslan, yarın sabahtan itibaren de birkaç gündür boş olan tezgahların yeniden balıklarla dolacağına işaret ederek, "Kötü hava şartları nedeniyle tekneler denize açılamadığı için tezgahlardaki balıkların fiyatı çok ciddi oranda artmıştı. Avın yeniden başlamasıyla balık bollaşacak ve fiyatlar düşüş gösterecektir. Bölge insanı yeniden uygun fiyata balık yeme imkanına kavuşacak." diye konuştu.

Giresun'da balıkçı tezgah ve manavlarında bugün çinekopun kilogramı 20, zargananın kilogramı 20, palamudun ise tanesi 10 ile 15 liradan satılıyor.