TRABZON (AA) - Trabzon Valisi Yücel Yavuz, "15 Temmuz 2016'da yaşanan darbe teşebbüsünde Türk milletinin iradesine, milli birlik ve beraberliğimize yönelik gerçekleşen bu anlamsız, hangi hizmete yönelik olduğunu hepimizin bildiği ama milletimizin feraseti, iradesi ve yüksek inancıyla karşısında durduğu darbe girişimini DOKA Yönetim Kurulu olarak şiddetle kınıyoruz." dedi.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Yönetim Kurulu dönem başkanı da olan Yavuz, DOKA Yönetim Kurulu toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, DOKA'nın sorumluluk bölgesi içinde olan ve TR90 adıyla bilinen bölgede birçok projeye destek verdiğini belirtti.

Yavuz, DOKA'nın 6 ilin turizmi, imalatı, sanayisi gibi hayata ve insana dokunan tüm konularında ekonomik anlamda gelişmeyi sağlayacak projelerin hayata geçirilmesi anlamında 2010'da faaliyete geçtiğini anımsatarak, birçok güzel projeye destek verildiğini vurguladı.

Vali Yavuz, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin olarak ise şunları kaydetti:

"15 Temmuz 2016'da yaşanan darbe teşebbüsünde Türk milletinin iradesine, milli birlik ve beraberliğimize yönelik gerçekleşen bu anlamsız, hangi hizmete yönelik olduğunu hepimizin bildiği ama milletimizin feraseti, iradesi ve yüksek inancıyla karşısında durduğu darbe girişimini DOKA Yönetim Kurulu olarak şiddetle kınıyoruz. Böyle girişimlerin hiçbir zaman başarılı olamayacağını milletimiz bütün ferasetiyle ve demokrasi mitinglerinde meydanlarda ve 7/24 esasına göre dik duruşuyla göstermiştir."

Şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa dileyen Yavuz, "Bir daha böyle bir harekete kalkışılmaması anlamında milletimiz en büyük mesajı vermiştir. Hem dünyaya hem insanlık tarihine o yönüyle bir destan olarak geçmiştir." diye konuştu.

Toplantıya, Giresun Valisi Hasan Karahan, Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Artvin Valisi Muhterem İnce, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kurtul Özel, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay ile bazı vilayetlerin il genel meclisi başkanları ve diğer ilgililer katıldı.