Sabah saatlerinde Moody's endişeleriyle 2.16 seviyesinin üzerine çıkan dolar kuru, NATO'nun Rusya'nın Ukrayna sınırına asker konuşlandırdığı yönündeki açıklamaları sonrası devam eden jeopolitik risklerin gelişmekte olan piyasalardan çıkışları hızlandırmasıyla öğle saatlerinde yeni bir atak yaparak 2.17 seviyesini de aştı.

Güçlü ABD verileri ve artan jeopolitik risklerin yanı sıra Moody's'in Cuma günkü kredi notu değerlendirmesinde olumsuz açıklamalar yapacağı endişeleri ile dolar/TL dünden bu yana yükseliş eğiliminde.

Dün güne 2.13 seviyesinin altında başlayan ve piyasaların kapanış saatlerinde 2.1440 seviyesinde olan dolar/TL, bu sabah 2.1580 seviyelerindeydi.

DÖVİZ PİYASALARINI CANLI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN

MARTTAN BU YANA EN YÜKSEK SEVİYEDE

Dolar/TL son gelişmelerin ardından 31 Mart'tan bu yana en yüksek olan 2.1755'e kadar yükselirken, saat 14:00 itibariyle 2.1680 seviyesinde işlem görüyor.

Aynı saatte sepet bazında TL ise 2.5354 seviyesinde.

NATO, UKRAYNA'YA ASKER GÖNDERİYOR

NATO, Rusya'nın Ukrayna'nın doğusu ile olan sınıra yaklaşık 20 bin asker konuşlandırdığını ve insani yardım veya barışgücü birliği göndermeyi gerekçe göstererek Ukrayna'ya asker yollayabileceğini açıkladı.

Borsada Düşüş Sürüyor

BU SEVİYELERE DİKKAT

Analistlere göre, kısa vadede 2,18 seviyesi direnç olabilecek olan kur için yukarı yönlü hareketler baskın duruyor. Olası geri çekilmelerde 2,1540 destek olarak izlenecek.

GLOBAL ANLAMDA DEĞERLENİYOR

Dolar, TL'nin yanında diğer gelişmekte olan ülkelerin para birimleri karşısında da değer kazanıyor. Gelişmekte olan ülkelere dair büyüme endişeleri de doların yükselişinde etkili rol oynuyor.

YATIRIMCILAR PİYASADAN ÇEKİLİYOR

Küresel yatırımcılar, jeopolitik endişelerle gelişmekte olan piyasalardan çıkma eğilimine girdiler.

Uluslararası hisse senedi piyasalarında gerilemeler yaşanırken, dolar olumlu ekonomik verilere dayalı olarak artan gücünü korudu.