İSTANBUL (AA) - DS Automobiles, DS 7 Crossback'in dünya prömiyerini 2017 Cenevre Otomobil Fuarı'nda yapacak.

Şirket açıklamasına göre, inovasyonu, Fransız zarafetini ve avant-garde tasarım anlayışını eşsiz müşteri programlarıyla buluşturan DS Automobiles, 2017 Cenevre Otomobil Fuarı'nda DS 7 Crossback'in dünya prömiyerini gerçekleştirecek.

Tüm dünyada her geçen gün ağırlığı artan SUV segmentinde yer alacak olan DS 7 Crossback, kişiye özel bir deneyim sunmak için 5 farklı iç mekan ambiyansından "İnci Dikiş" döşemelerine, "Hipnotik Etki"si hemen farkedilen DS Active LED Vision far grubundan otonom sürüşe giden yolda önemli bir adım olan DS Connected Pilot'a kadar birçok premium özelliği aynı anda sunuyor.

DS 7 Crossback'te ayrıca, 1955 yılında satışa sunulan ilk DS modelinden itibaren kullanılmaya başlanan ve markanın "alametifarikası" haline gelen hidropnömatik süspansiyon sisteminden esinlenilerek tasarlanan DS Active Scan Suspension sistemi bulunuyor. Bu yenilikçi sistem, yoldaki yükseklik ve çukurları kamera ile tespit ederek, sürekli olarak amortisörlerin hareketlerini en konforlu sürüşü sağlayacak şekilde ayarlıyor.

Cenevre Otomobil Fuarı'nda dünya lansmanı yapılacak olan DS 7 Crossback'te sunulacak motor seçeneklerinden biri benzinli-hibrid bir güç ünitesi olacak. 200 HP'lik benzinli motor ve her biri 80kW/109 bhp iki elektrikli motor toplamında yaklaşık 300 HP'lik bir sistem gücü oluşturuluyor.