Bunun yanında devlet destekli hibeli ya da hibesiz olmak üzere çeşitli imkanlar da bulunmaktadır. 

Kredi Almanın Yolları

Düşük faiz veren bankaların şartları ve gerekleri gerçekleştirildikten sonra herhangi bir sınırlama yok ise istisnasız herkese bankalar kredi vermektedir. Durum böyle olunca hayvancılık yapanların bu alanda ilerlemek adına kredi almak için bankalara gittikleri görülmektedir. Devlet destekli olan bankalar sıfır faize kadar dahi kredi imkanı sunmaktadır. Alınan bu krediler hayvan alımı, ahır, yem ve hayvancılık adına lazım olacak her türlü materyal için sağlanmaktadır. Krediler, hayvan üreticilerinin en birinci yardımcılarından biri haline gelmektedir. 

Sıfır faiz imkanlı krediler genellik ile devlet desteği ile olmaktadır. Devlet de bunu sadece kendi bünyesinde olan bankalara değil, özel bankalardan da birçoğuna sıfır faizli kredi imkanı vermektedir. Bu sebep ile üreticiler için kolaylık ve krediye birden çok alanda ulaşma imkanı bulunmaktadır. Özellik ile Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bu alanda üreticilerin yanında yer almaktadır. Gençlere iş imkanı sağlamak ve girişimci olan nüfusu artırmak adına hibeli krediler dahi vermektedir. Ya da başka kampanya olarak sıfır faizli ve geç ödemeli kredi imkanı da sunmaktadır. Bu vade imkanları her kesimden insana cazip gelmektedir. 

Tarım ve hayvancılık ile ilgili sektörler birbirine yakın olduğu için hayvancılık için de kredi alınacağı zaman tarım ile ilgili bazı belgeler de istenmektedir. Ahırın ya da hangi hayvancılık sektörü ise onun yapılacağı arazinin olduğu tapu gibi belgeler bunun için gerekli olmaktadır. Kolay yoldan ulaşılma imkanı olan belgeler istendiği için evrakların hazırlanması kısa sürede tamamlanmaktadır. Neticesinde sıfır faizli, düşük faizli ya da vadeli krediler ulaşma imkanı bulunmaktadır. Hayvancılığın gelişmesi adına bu kredilerin kullanılması et ve süt üretimi açısından da dışa bağımlı olmayı ortadan kaldırmaktadır.