BİLECİK (AA) - Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu'nun Seramik Sağlık Gereci (SSG) İşletmesi'nin yanına kurulması planlanan 4'üncü işletmenin ilk fazı hizmete açıldı.

Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Başkanı Atalay Gümrah, törende yaptığı konuşmada, 4'üncü işletmenin ilk fazının tamamlandığını belirterek, Bozüyük'teki ilk seramik sağlık gereci işletmesini 1977 yılında kurduklarını hatırlattı.

Yaklaşık 40 yıldır üretim güçlerinin önemli bölümünü oluşturan Bozüyük'e ve tüm Bileciklilere teşekkür eden Gümrah, şunları kaydetti:

"2015'in son günlerinde temeli atılan işletmede ilk etapta 250 bin adetlik yeni kapasiteyle ağırlıklı olarak klozet üretimi yapılacak. Bir yıl sonra devreye girecek 2'inci faz üretiminde ise 750 bin adetlik ek kapasite oluşturulacak. 45,5 milyon avroluk yeni yatırım, ülkemizin toplam SSG ihracatının yüzde 50'sinden fazlasını gerçekleştiren grubun Vitra markalı yıllık SSG kapasitesini yüzde 20 artırarak 6 milyon adede çıkaracak. 4'üncü işletme tamamlandığında toplam 38,6 bin metrekarelik yeni üretim alanı elde edilecek ve yaklaşık 500 kişiye istihdam sağlanacak."

Gümrah, burasının çok hızlı bittiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Biz benzer bir fabrikayı başka yerde 3 yılda tamamlayabildik. Bu da oradaki yerel ve mülki idarenin size verdiği destek veya zorluğun bir göstergesidir. Biz bu işletmeyi 7 ay gibi bir zamanda tamamladık. Bu yerel ve mülki idarenin bize verdiği desteğin bir göstergesidir. 4 binin üzerinde Bozüyüklü emektarımız bizimle çalışıyor ve emeklerini bizlerle paylaşıyorlar. Bizler bu değeri beraber oluşturduğumuz için Bozüyük ve Bozüyük halkına minnettarız. İnşallah yakın bir gelecekte 4'üncü işletmenin 3'üncü fazını da açacağız. Bunu bitirdikten sonra Düzdağ yolumuza doğru yeni fabrikalarımızın temelini de hep birlikte yaparız."

- "Umarım devamı gelir"

Bilecik Valisi Süleyman Elban da son 8-9 yıldan beri dünyada büyük ciddi bir ekonomik kriz ve daralma yaşandığını anımsattı.

Elban, dünyada birçok ülkede kriz ve şirket iflasları tablosunun yaşandığını belirterek, 2008'den bu yana sanki başka bir dünyada yaşıyormuş gibi ülkemizde ciddi bir kriz emaresi ya da çok büyük bir ekonomik sıkıntı yaşamadık. Bunun üzerine çevremizde yaşanan bölgesel sıkıntılar da vardı. Etrafımızdaki ülkelerden kaynaklı çok ciddi istikrarsızlıklar ortaya çıktı. Ülke olarak sarsılsak da ekonomik olarak yine çok ciddi bir krize girmedik." diye konuştu.

Son süreçten sonra artık Türkiye'nin diz çöktüğünün, yabancı sermayenin gelmeyeceğinin, yatırım yapılmayacağının düşünüldüğünü ancak buna rağmen ülkenin dört bir tarafında fedakar iş adamlarının yatırımlarına devam ettiğini anlatan Elban, şöyle konuştu:

"Bunlardan bir tanesi de yaklaşık 60 yıl önce sektöre adım atmış ve 40 yıl önce de Bozüyük'ümüze gelmiş sektörün lideri Eczacıbaşı burada bu cesaretlice ve kahramanca yatırıma ekonomik alandaki gelişmeye katkı sunmaya devam ediyor. Açılışını yapacağımız seramik sağlık gereçleri 4. işletmenin ilk fazı, bundan sonra bu fazlarında umarım devamı gelir."

Törene Vali Yardımcısı ve Bozüyük Kaymakam Vekili Ekrem Ballı, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı da katıldı.