Bir çok özel ve devlet bankaları, müşterilerinin hesaplarından veya Atm üzerinden yapmış olduğu para transferi işleminden komisyon ücreti kesintisi yapmaktadır. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) eft ve havale işlem ücretleri ile ilgili değişlik yapmıştır. 1 mart itibari bankaların para transferi kanallarından yapılan eft ücretleri belli bir para gönderme tutarına göre 1 TL olarak sınırlamış bulunmaktadır.

Garanti Bankası Eft ve Havale Komisyon Ücretleri

1 Mart 2020 tarihi itibari ile BDDK’nın yapmış olduğu eft ve havale ücretlerinin değişliği nedeni ile garanti bankası para transferi kanalları üzerinden yapılan eft ücret komisyonlarını resmi sayfasında güncellemiştir. Düzenlemeden önce, garanti bankası mobil veya İnternet bankacılığı eft ücreti olarak 6 TL kesinti yapılıyordu. 1 mart itibari ile garanti bankası eft gönderme ücreti ise 0 ila 1000 Tl ye kadar 1 TL, 1000 Tl ila 5000 tl tutarında yapacağınız eft ücreti 2 TL olarak güncellenmiştir.

Garanti bankası diğer kanallar üzerinden eft ve havale ücretleri komisyon tutarlarını öğrenmek için aşağıdaki url’ye tıklamanız yeterli olacaktır. 

https://www.devletdestekkredileri.com/garanti-bankasi-eft-ve-havale-ucretleri-2020/

Ziraat Bankası Eft Ve Havale Komisyon Ücreti

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, 1 mart 2020 tarihi itibari ile devlet bankalarında da, havale ve eft ücretleri komisyonlarında düzenlemeye gitmiştir. Bu durumda ise ziraat bankası havale, eft para gönderme ücretlerinde değişiklik olmuştur. Güncel tutarlar ve oranlar hakkında detaylı bilgi edinmek için bknz; https://www.devletdestekkredileri.com/ziraat-bankasi-eft-ve-havale-ucretleri-2020/

Akbank Eft Ve Havale Komisyon Ücretleri 2020

Akbank, BDDK güncelleme öncesinde müşterilerinden eft para gönderme işlem ücreti olarak mobil uygulama üzerinden yapılan işlemler için 6,75 TL, Atm’ler aracılığı ile gönderilen eft para transferi ücreti için 18 TL, banka şubelerinden yaptığı eft gönderme işlemi için, 75 ila 750 TL tutarında komisyon alıyordu.

1 mart 2020 tarihi BDDK’ eft ve havale ücretleri komisyonlarında değişiklik olması nedeni ile bu oranlarda büyük ölçüde indirim yapılmıştır.

Güncelleme sonrasına: Akbank mobil veya İnternet şubeleri aracılığı ile yapacağınız eft para gönderme işlemi için; 1000 Tl ve altında olan tutarlar için alınacak komisyon 1 TL’dir.

1.000,01 TL ve üzerinde İnternet bankacılığı veya mobil şubeleri aracılığı ile para transferi yapmanız durumunda 50.000 TL’ ye kadar 2 TL komisyon alınacaktır.

Akbank diğer para transferi kanalları üzerinden yapacağınız eft ve havale komisyon ücretlerini öğrenmek için; https://www.devletdestekkredileri.com/akbank-eft-havale-ucreti/