Ağırlıklı olarak sanayileşme döneminde ortaya atılan ekonomi teorileri, yeni iktisadi yaklaşımlar, sanayi devrinin ardından günümüze değin şekillenmeye devam etmiş ve şuanki halini almıştır.

Ekonomi ve finans alanı için küreselleşen günümüz dünyasındaki rekabet ve iktisadi koşullarla beraber, çağı ve günümüzün şartlarını yakalayan, değişen koşulları hızlıca takip edebilen birçok uzmana ihtiyaç duyulmaya başlanmıştır. Üniversiteler tarafından bu ihtiyaca ve alandaki akademik ihtiyaçlara cevaben kurulan Ekonomi ve Finans bölümleri nitelikli ve çağı takip edebilen uzmanlar yetiştirmeye devam etmektedir. Bu anlamda İstanbul Gelişim Üniversitesi, İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi altında Ekonomi ve Finans bölümü eğitimi vererek ekonomi ve finans alanındaki bu ihtiyaca çağa uygun bir eğitimle yetiştirdiği, şimdinin öğrencileri ve geleceğin uzmanlarıylakatkı sağlamaktadır.

Ekonomi ve Finans bölümü öğrencileri, mezun olduklarında özel sektör ve kamu alanında çalışarak çalıştıkları şirketin iktisadi çıkarlarını gözetmekte, ortaya çıkan ekonomik fırsatları değerlendirmekte ve değişen iktisadi durumlara karşı önlemler alıp, zarar görülmesini engellemektedirler.

Ekonomi ve Finans Bölümü Dersleri Nelerdir?

İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi altında yer alan Ekonomi ve Finans bölümünde eğitim gören öğrenciler, eğitim hayatları boyunca kendi alanlarıyla ilgili çağın gereklerine uygun bir çok zorunlu ve seçmeli ders almaktadırlar.

İGÜ Ekonomi ve Finans bölümü öğrencileri ilk dört dönem boyunca temel derslerin yanında İktisada Giriş, Genel Muhasebe, Matematik, Mikro Ekonomi, Genel İşletme, İstatistik, İktisadi Düşünceler tarihi, Makro Ekonomi, Sürdürülebilirliğe Giriş, İş Etiği ve Finansal Analiz gibi dersler almaktadırlar.

İkinci dört yılda ise, Uluslararası İktisat, Finansal Yönetim, Ekonometri, Para Politikası, Sürdürülebilir Kalkınma ve Büyüme, Türkiye Ekonomisi, Sürdürülebilir Finans ve Risk Yönetimi gibi çağın gereklerine uygun dersler almaktadırlar.

Ekonomi ve Finans Bölümü Öğrencileri Yatay Geçiş İmkanları

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Ekonomi ve Finans bölümü için Yükseköğretim Kurumları Yönetmeliklerine uygun şekilde, kontenjanların durumuna göre yatay geçişle öğrenci kabulü yapmaktadır.

Ekonomi ve Finans Bölümü Kariyer Olanakları

Ekonomi ve Finans bölümü mezunlarıbaşta finans piyasaları olmak üzere özel sektör ve kamu alanında uzman, müfettiş, mali müşavir, yönetici gibi üst düzey pozisyonlarda karar alıcı, denetleyici yetkilerine sahip olmaktadırlar. Ayrıca akademik kariyer yapmak isteyen Ekonomi ve Finans bölümü mezunları, bu alanda yüksek lisans ve doktoralarını da yapabilmektedirler.