Kamu Denetçiliği Kurumu’nun dostane çözümüyle vatandaşın dertleri kısa sürede çözülebiliyor. Balıkesir’de yaşayan ve PTT’den emekli olan memur, ilk emekli maaşını aldığında bir yanlışlık olduğunu fark etti. Hem emeklilik ikramiyesi hem de maaşı 29 yıllık hizmetine göre değil 28 yıl üzerinden hesaplanarak ödenmişti.

Emekli başvurucu, yapılan yanlışlığın düzeltilmesi için SGK’ya itiraz dilekçesi verse de sorunu çözülemedi. Ombudsman’a başvurarak hizmet yılının yanlış hesaplandığını dolayısıyla tazminatı ve maaşı eksik verildiği için mağdur olduğunu ifade eden vatandaşın şikâyeti KDK tarafından incelendi.

Ombudsmana Başvurdu Mağduriyeti Giderildi

Vatandaşın ücretsiz avukatlığını yapan, idareye yol gösteren Ombudsman SGK İl Müdürlüğü’nden konuya ilişkin bilgi ve belge talep etti. Gelen bilgi ve belgeler ışığında başvurucunun hizmet süresinin yanlış hesaplandığı anlaşılınca SGK, emekli memura eksik verilen miktarı ödedi. SGK’nın Kamu Denetçiliği Kurumu’nu, başvurucunun mağduriyetinin giderildiğine dair bilgilendirmesiyle şikâyet dostane yolla çözülmüş oldu.