Bayram ikramiyelerinin yatacağı tarih geçtiğimiz günlerde Bakan Selçuk tarafından açıklanmıştı. Yaklaşık 12 milyon emeklinin merakla beklediği tarihi paylaşan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Ramazan Bayramı ikramiyelerinin 31 Mayıs 2019 Cuma günü ödeneceğini duyurmuştu.

SGK emeklilerinin maaşları ise yine aynı tarihte yani 31 Mayıs tarihinde ödenmeye başlayacak. Emekli Sandığı ödemeleri ise 3 Haziran’da ödenecek. Bankalar arife günü kapalı olduğu için emekli sandığı emeklileri bankamatiklerden maaşlarını çekebilecekler.

TOPLAMDA NE KADAR İKRAMİYE ÖDENECEK?

31 Mayıs 2019 Cuma günü hesaplara yatırılacak olan ikramiye tutarının toplamda 10.7 milyar lira olduğunu belirten Bakan Selçuk, Emekli Sandığı emeklilerinin maaşlarının ise 1,2 ve 3 Haziran’da yatacağını ifade etti.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR?

Emekli Bayram ikramiyesi 2018 yılında 1000 (bin) lira olarak belirlenmişti. Henüz yeni rakamla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Herhangi bir değişikliğe gidilmemesi halinde bu yıl da ikramiyenin bin (1000) TL olması bekleniyor.