Türkiye’de emekliye bayram ikramiyesi uzun zamandan beri gündemde yer alırken yapılacak toplantı büyük bir beklenti yaratmış durumda. Memurlar ve emekliler için yapılacak görüşmelerden olumlu sonucun alınması halinde haklar aynı zamanda SSK ve Bağkur emeklileri için de geçerli olacak. Memurların beklentilerinin karşılanıp karşılanmayacağı ise Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısı ile belli olacak.

Bu Ay Sonuna Kadar Belli Olacak

KPDK’da yapılacak görüşmenin bu ay sonuna kadar yapılması beklenirken, geçtiğimiz yıl Ağustos ayında ele alınan bu konu, KPDK ile birlikte kesin bir şekilde çözülmüş olacak. Toplu görüşmelerde büyük bir talep olarak masaya gelmiş olmasına karşın tarafların anlaşamaması ilse karara bağlanamayan emekliye bayram ikramiyesi, son olarak KPDK’da görüşülecek.

Kabul Edilirse Ne Olacak?

Talep kabul edilirse, Ramazan ve Kurban Bayramlarında emeklilere ikramiye verilecek. Böylece bayram zamanındaki ek harcamalar için bütçe yaratışmış olacak. Geçtiğimiz yıl yapılan görüşmelerde Memur-Sen bu konuda büyük bir baskı kursa da istediği sonucu alamamıştı. Dönem içerisindeki talep, en yüksek devlet memuru aylığının 2 katı tutarıydı. Bu da 2 bin 62 TL’ye denk geliyor. Geçtiğimiz yıl içerisinde ise bu miktar bin 951 TL olarak hesaplanıyordu.

Bu durumun en önemli tarafı ise memur emeklileri için böyle bir durumun geçerli olması halinde diğer emekliler için de hak ortaya çıkacak. Daha önce de emekliler için promosyon anlaşmalarında memur-sen tarafından teklif götürülmüş ve teklif kabul edildikten sonra da tüm emekliler için geçerli bir düzenleme yapılmıştı.

https://www.emekligundem.com/