İstanbul'un merkezi bölgelerindeki markalı ve lüks konut projeleri yatırımcısına 2008 yılından bu yana dolar, euro, altın ya da İMKB gibi diğer tüm yatırım araçlarından daha fazla kazandırdı. Son dört yılda dolar yüzde 43, euro yüzde 19, İMKB yüzde 35, hazinebonusu yüzde 57, altın yüzde 150 oranında kazanç sağlarken, markalı gayrimenkulde yüzde 200'leri aşan kazanç oranı altını bile geçti.

Merkezi yerlerdeki rezidans ve lüks konut projelerindeki değer artışı en az yüzde 100'e yakın oldu. Birçok proje en yüksek getiri sağlayan altına bile fark attı. Bazı projelerde bu oran yüzde 260'ları buldu. Yapımına 2008 yılından itibaren başlanan ve bugün oturumun başladığı projelerdeki ikinci el konut fiyatlarındaki bu değer artışı yatırımcıların dikkatini çekiyor. Özellikle İstanbul'un en merkezi yerlerinden Fulya, Levent, Bomonti gibi lokasyonlardaki lüks projeler yatırımcısına en çok kazandıran projeler arasında gelirken merkezden uzak lokasyonlarda yapılan doğru projeler de yatırımcısına yüzde 97 ile 200'e varan oranda kazandırdı.

FİYATLAR DAHA OTURMADI

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, gayrimenkulün sadece en güvenli değil en istikrarlı yatırım aracı da olduğunu söyledi. Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay ise İstanbul'daki markalı konutlarda değer artışının Avrupa ile yarıştığını söyleyerek "2008'de Anthill'de ilk satışa başladığımızda metrekaresini 3 bin dolardan sattığımız daireler, bugün 4 bin 500 dolardan alıcı buluyor. Gelinen nokta güzel ancak hâlâ gidilecek yol var" dedi. Selenium Twins projesiyle dört yılda yatırımcısına yüzde 200'e varan oranda kazanç sağlayan Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu da "İstanbul gibi bir konut fiyatlarının hâlâ gereken değerlerine ulaşmadığı bir yerde gayrimenkul en çok kazandıran yatırım aracı olmaya devam edecek" diye konuştu.