Çekilecek olan konut kredisi faiz oranları, kredi tutarlarının çok yüksek olması nedeniyle büyük önem taşımaktadır. Yüksek tutarlardaki konut kredilerinde, faiz oranlarındaki ufak düşüklükler bile, ödenecek olan toplam tutar üzerinde büyük farklar yaratmaktadır.

En Uygun Konut Kredisini Nasıl Alırım?

Konut kredisi çekmek isteyen kişiler, öncelikli olarak faiz oranı en düşük olan kredi seçeneklerine yönelmektedir. Bu sayede ödenecek olan toplam tutarın mümkün olduğunca düşürülmesi amaçlanmaktadır. Konut kredileri çoğunlukla yüksek tutarlarda çekilen kredilerdir. Bu nedenle, faiz oranlarındaki farklılıklar ödenecek olan toplam tutar üzerinde büyük farklara neden olmaktadır.

Konut kredisi çekiminde faiz oranı kadar önemli olan bir diğer kıstas ise vade sayılarıdır. Vade sayısının artmasıyla aylık ödenecek tutarlar azalıyor olsa da, toplamda ödenecek tutar artmaktadır. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank diğer özel bankalardan daha uygun konut kredisi veriyor olsalar da, özel bankalar da dönem dönem yaptıkları konut kredisi kampanyaları ile uygun faiz oranlarından konut kredisi vermektedir.

Konut Kredisi Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Konut kredisi kullanmak isteyen kişiler, kredi faiz oranları ve vade sayılarını baz alarak aylık ve toplamda ödeyecekleri tutarların düşük olmasını arzularlar. Burada dikkat edilmesi gereken bir nokta, faiz oranları farkı ile elde edilen kazancın, dosya masrafı, sigorta, ekspertiz ücreti ya da harçlar gibi başlıklar altında alınan paralar ile kaybolmamasıdır.

Düşük faiz oranlı kredi kullanılırken, o krediye dair sizden tahsil edilecek olan dosya dosya masrafı, sigorta, ekspertiz ücreti ya da harçların neler olduğunu hesaba katmalı ve toplam ödeyeceğiniz tutara dahil etmeniz gerekmektedir.

Bankaların internet sitelerinde, konut kredisi bölümlerinde kredi hesaplama araçları ile çekmek istediğiniz tutar ve tercih ettiğiniz vade sayılarına göre hesaplama yapabilir, faiz oranını, aylık ve toplamda yapacağınız geri ödemeleri görebilirsiniz.

Kredi kullanmadan önce, tarafınızdan tahsil edilecek olan dosya masrafı, sigorta, ekspertiz ücreti ya da harçlar ile ilgili olarak müşteri temsilcisinden mutlaka bilgi almanız gerekmektedir.