Ülkemizde enerji kimlik belgesi şuanda oldukça önemlidir. EKB alınmazsa ne olur sorusu oldukça kiritik bir hale bürünmektedir. İşte tam bu nokta bu belge türü ortaya çıkmaktadır. Bu belge türü sayesinde binalarımızda enerji verimliliği ve kullanımı artacak ve binaların değerleri ortaya çıkacaktır. Bu belgeye sahip olmayan yapılar ise kaybolacak gidecektir. Belge alınmadığı taktirde 2020 yılından sonra bu belgeyi almayan yapıların tamamı alım satım ve kiralama işlemini kesinlikle yapamayacaktır. Bu yüzden bu belge türü oldukça önemlidir. Enerji kimlik belgesi olmadan alım satım kiralama yapılmayacak ve nüfus cüzdanı olmayan binalar değer kaybedeceklerdir. Bu yüzden bu belge türünün alınması oldukça yararlı olup gelişmişlik göstergesi çatısı altında Türkiye Devletini yakından ilglendirmektedir.

Belgesi Nedir

Ekb belgesi aslında enerji verimliliği kanununda yer alan 5627 sayılı maddeden yola çıkmakta olan binalarda enerji performansı yönetmeliğinin gerektirdiği bir belgedir. Binalarda yer alan enerjinin ve enerji olanaklarının etkin ve verimli şekilde kullanılması ve bunun sonucunda da enerji israfının yapılmamasını içeren ve aynı zamanda da çevrenin korunması için binanın asgari enerji ihtiyacının ve bu enerjinin sınıflandırması ile alakalı bilgileri içeren belgeye Enerji kimlik belgesi denir. 

Bu belge içinde binaların enerjileri A dan G ye kadar sınıflandırılır. A en yüksek verimli sınıfken G en düşük verimli sınıftır. 

Nasıl Alınır

Ekb belgesi alabilmek için bizim gibi bu işte sorumlu olan şirketlerden yardım alabilirsiniz. Yenilenebilir enerji genel müdürlüğü tarafından yetkilendirilmiş olan enerji verimlilik danışman şirketleri ile anlaşma içindeyiz. Bu sayede bize başvurarak gerekli belgeyi alabilirsiniz. 

İstanbulda www.semtrio.com olarak sizlere en değerli hizmeti vermeye çalışıyoruz. Yetkili mühendis ve mimarlar tarafından yeni binalara verilen bu belgenin yanı sıra sizlere bu alanda yetkili şirketler olan enerji verimlilik danışmanlık şirketleri konusunda da yardımcı olabiliyoruz. Enerji kimlik belgesi sayesinde sizler de yeni çıkmış bu yasada gerekli belgeye sahip olmuş olursunuz. Aynı zamanda da binanınız enerji kimlik belgesi sayesinde enerji konusundaki değerlerini ve verimlilik oranlarını ölçmüş olursunuz.