Öztrak, yaptığı yazılı açıklamada, Merkez Bankası'nın altın ithalat, üretim ve ihracatından hareket ederek tahmin ettiği 115,5 milyar dolarlık altın stokunun, vatandaşların evinde yastıkların altında olduğunu varsaydığını savundu.

''Böylece her birimizin cebine bir gecede bin 562 dolarlık altını koydu. Bu, dört kişilik bir aile için 6 bin 248 dolarlık altın ediyor'' değerlendirmesinde bulunan Öztrak, istatistiki tahminlerle bulunan altınlar sayesinde 85 milyar dolar açık vermesi gereken Türkiye'nin yabancı para pozisyonunun, 30,8 milyar dolar fazla verdiğini ileri sürdü.

Öztrak, ''Maliye Bakanı, Merkez Bankası'nın ortaya çıkardığı bu serveti vergilendirirse bütçe açığı da kalmaz 'denk bütçeye' de geçiveririz. Sandık er geç vatandaşın önüne gelecektir. Vatandaşlar böyle bir servete sahip olmadıklarını görünce kağıt üzerine çizilen bu sahte cennet manzaralarının hesabını mutlaka soracaktır'' görüşünü savundu.

Enflasyon verilerinin bazı ajanslar tarafından erken açıklandığını öne süren Öztrak, sorumluların bulunmasını isteyerek, ''Vatandaş istatistik oyunlarıyla kağıt üzerinde zengin edilirken, istatistikleri erken sızdırarak birilerinin cebine çil çil para konmasını kabul etmemiz mümkün değil'' ifadesini kullandı.