Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, dün  engelli vatandaşlarımızın kamuda istihdamı konusunda, Devlet Personel Başkanı Trabzonlu hemşerimiz M.Ali Kumbuzoğlu ile bir araya geldi. 
DPB’lığının makamında gerçekleşen toplantıda, Ak Parti’nin engelli Bursa Milletvekili  Bennur Karaburun da katıldı. Soylu’nun engelli vatandaşların sorunlarının tartışılacağı bir toplantıya, engelli milletvekili ile gelmesi de taktirle karşılandı.
Bakan Soylu, hükümetlerinin engelli istihdamına çok önem verdiğini kurum ve işletmelerde engelli çalıştırılması ile ilgili yasaları sıkı denetleyeceklerini belirtti.
Devlet Personel Başkanı M.Ali Kumbuzoğlu yeni bütçe yasası tasarısı ile, engelli vatandaşların kamuda istihdamında gerekli her türlü özverinin gösterileceğini belirtti. Engellilerin istihdamı konusunda Bakan Soylu’un çok arzulu ve olayın çok sıkı takipçisi olduğunu bunun de engelliler için avantaj sağlayacak bir durum oluşturduğunu belirtti. Kumbuzoğlu, sayın Bakanımız Soylu, özellikle maliye bakanımız ile engellilerin kamuda istihdam edilmesinde çok sıkı bir görüşme içinde olduğunu da sözlerine ekledi.
AK Parti’nin engelli milletvekili Bennur Karaburun da, engellilerin sesi ve temsilcisi olarak AK Parti’nin seçim beyannamesinin sıkı takipçisi olduğunu belirterek “Bugünkü buluşmamızdan ümitli çıktım. Özellikle bakanımız Sayın Süleyman Soylu, bize engellilere yaklaşımı çok iyi. Personel başkanımız da teknik olarak konu ile ilgili iyi bir çalışma yapıyor. Bu yıl engellilerin istihdamı konusunda ümit varım” dedi.